maandag 6 maart 2006

De score van vanochtend

Vannacht is er weer sneeuw gevallen. Mooi gezicht maar wel duidelijk zwaarder rijden. Er was nog nergens geveegd op mijn route.

Omdat ik afgelopen week 2x flink last van de sneeuw heb gehad bij Katerveer, ben ik vanmorgen maar wat omgereden langs de carpoolplek in de hoop dat dat beter zou gaan. De weg aan de carpoolplek was goed begaanbaar maar mijn hoop dat ik fatsoenlijk tegen de IJsselbrug op kon rijden, werd even grondig de grond in geboord. Uiteraard is de rijbaan wel schoon maar het fietspad? Ach.... dat is niet zo nodig. Wie fietst er nou met dit weer? Dus tegen de IJsselbrug op gewoon het asfalt genomen. Een automobilist vond mijn 30 km/h hard genoeg en bleef op gepaste afstand achter mij rijden.

Vlak voordat ik echt op de brug kwam, ben ik het fietspad weer opgegaan; het laatste moment dat ik nog fatsoenlijk kon wisselen tussen rijbaan en fietspad. Vlak voor mij reed een mountainbiker in dezelfde richting tegen de brug op. De grotere wielen en het kleinere aantal en dan nog eens het lagere gewicht waren overduidelijk voordeliger dan de stroomlijn, hij ging sneller dan ik (dat gebeurt niet vaak met andere fietsers). Zelfs van de brug af wist hij op me uit te lopen (fietsen).

Ik heb een tijdje netjes het fietspad gevolgd van de Zuiderzeestraatweg. Maar prettig ging dat niet. Met moeite kon ik 20 km/h rijden. En dan knaagt het aan me dat die mountainbiker uit blijft lopen. De rijbaan was rustig in mijn richting dus heb ik op een gegeven moment toch het asfalt weer opgezocht. Dat was veel beter rijden. 27-28,5 km/h viel goed te rijden. Tja.... toen had de mountainbiker toch het nakijken, al snel had ik hem ingehaald.
De score viel mee. Slechts één auto kon z'n fatsoen niet bewaren en ging vol op de claxon toen hij me in ging halen. Ik heb vriendelijk terug getoeterd en nog even geknipperd met m'n voorlampen. Andere (vracht)auto's bleven netjes achter me rijden op gepaste afstand en haalden soms in op geschikte momenten.

Verder heb ik eigenlijk best een goede rit gehad.

Geen opmerkingen: