woensdag 25 oktober 2006

Eerste rondje met de Premiums

Komende dinsdag worden een aantal routes naar Zwolle toegereden met de meetfiets van de Fietsersbond. Dit is in het kader van de actie 'Fietsbalans'. Er worden vrijwilligers gevraagd om de routes mee te rijden met de 'meetfietser' om de weg te wijzen en eventueel commentaar te leveren bij de route.

Omdat ik de route Kampen-Zwolle enkele malen per jaar fiets, heb ik aangeboden om dat traject mee te rijden. Het stuk tussen 's Heerenbroek en Westenholte heb ik echter al tijden (maanden? jaren?) niet meer gefietst. Dat levert een mooi excuus op om de Premiums te testen. Ik ben daarom een klein rondje gaan fietsen van Stadshagen naar 's Heerenbroek, dan naar Westenholte en weer terug naar Stadshagen.

De Premiums rijden aangenaam licht. Ik kan niet direct een verschil voelen in rolweerstand in vergelijking met de Marathon Racers. Wat wel direct merkbaar is, is dat de Premiums veel stiller zijn. De Racers maken een wat zoemend geluid terwijl de Premiums 'stil' zijn.

Wat betreft de route tussen 's Heerenbroek en Westenholte: aan het einde van 's Heerenbroek werd ik onaangenaam verrast door 2 drempels op het (wat ik in het donker meende te herkennen als) fietspad. Ik zat met m'n hoofd tegen het Veratiledakje aan (gelukkig is dat zacht materiaal). Iets verder voelde ik nog zoiets als een stuk asfalt wat omhoog gedrukt was door een boomwortel. Verder is de route verder geen probleem; had ik ook niet verwacht want het was altijd recht-toe-recht-aan.

Wat betreft grip van de Premiums kan ik nog niet super veel zeggen. Hoewel ik in een dubbele 'S-bocht' die vanaf de fietsbrug tussen Westenholte en Stadshagen wel het rechter wieltje optilde. Erg nat is het wegdek niet dus echt goed testen kan ik niet maar ik heb wel de indruk dat ook op 'droog' wegdek de Premiums meer grip hebben dan de Racers.

Rondje van 11 kilometer met net geen 30 km/h op de teller.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en hoe is het op de verlichtingsactie gegaan, nog mensen die jouw lampen bewonderd hebben

WFvN zei

Nee, de verschijning 'velomobiel' lijkt interessanter dan de Luxeons die erin zitten (en ook aan stonden).

2x is het alarm afgegaan. De eerste keer binnen 2 minuten. Stadswachten zagen wel dat hij op het alarm gezet werd maar ze geloofden het niet helemaal. De tweede keer was door een stel buitenlandse toeristen die de klep open wilden doen. Vond m'n Versatile ook niet goed ;-)