dinsdag 10 oktober 2006

"Een vreemde eend in de bijt"

Als ligfietser en al helemaal als velomobilist ben je regelmatig 'een vreemde eend in de bijt'. Maar niet alleen ligfietsers hebben daarmee te maken.

Vandaag was ik bij de Formido in Wezep. Op de parkeerplaats stond een wonderbaarlijk/grappig wagentje welke je niet elke dag ziet. Het was een (volgens mij) Isetta. Het betreft een klein driewielig autootje met 2 wielen voor en 1 wiel achter (je hebt ze ook met 2 wielen achter maar dan vlak naast elkaar).

Toen ik uit de Formido kwam, stapte de bestuurder net in. Ik ging naar m'n Versatile toe en klapte hem open. Ineens stond de bestuurder van het aparte wagentje bij me. Hij was wel geïnteresseerd in m'n fiets. Hij heeft mij 'uitgehoord', ik hem. Het wagentje van hem is net zo'n vreemde eend als een velomobiel. Met een vreemd voertuig krijg je veel blikken/gebaren van mensen die je voor geschift uitmaken of juist complimenterende duimpjes. Hij maakt dezelfde dingen mee als ik zoals mensen die je van de weg af willen toeteren, mensen die je snelheid verkeerd inschatten maar ook mensen die vrolijk een goedkeurende duim omhoog steken. Persoonlijk zie ik toch liever de laatste soort mens.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

The wee bubble car on the picture is a "Heinkel Kabinenroller", which was in many aspects better than the BMW Isetta. An Isetta is pictured in the background, the light blue / white one. More about it for example at: http://www.epoche-3.de/kabinenroller.html( german page)

Groetjes, Martin K.

WFvN zei

De auto op de website is niet degene die ik gezien heb maar ik begrijp dus dat het merk meerdere modellen geproduceerd heeft.

Ik heb geen verstand van de wagentjes en heb dus getracht het wagentje te vinden op internet. Er zijn 2 types die veel op elkaar lijken. Het grootste verschil wat me opvalt is dat bij sommige wagentjes de ruiten doorlopen in het dak terwijl bij andere modellen dat niet het geval is.

Ik heb 2 foto's gevonden van 2 modellen die enorm op elkaar lijken:
http://www.epoche-3.de/strasse/xl_px/xl_heinkel.html

http://www.epoche-3.de/strasse/xl_px/xl_isetta.html

Géén van beiden is exact de uitvoering die ik heb gezien. De koplampen waren niet geïntegreerd maar stonden er een beetje los op, net als bij een Citroën Eend (2CV)
De foto met de Heinkel erop heeft een bollere neus dan ik bij het autootje gezien heb. Welke het ook was, het was een grappig ding. Maar ik begrijp dus een Heinkel.