donderdag 2 februari 2006

Mist, kou, licht

Er staat nog in de planning om de Versatile(s) te voorzien van een stel witte 5mm LEDs in de neus die schuin naar voren gericht staan om goed gezien te worden. Met de Alleweder was me al een keer tijdens mist opgevallen dat die LEDs ook fijn zijn om mee te rijden in het donker; de berm werd er nét door opgelicht, de gewone verlichting kon uit zodat ik zo min mogelijk last had van strooilicht.

Met de Versatile ben ik in ieder geval blij met de gemaakte dimstand van de Luxeons maar net als bij de Alleweder zou ik toch echt graag weer willen rijden met nóg minder gericht licht naar voren in mist. Ik denk toch dat ik dat maar op de korte termijn ga aanpakken.

Mist is overigens best leuk om in te rijden in het donker zolang het niet té dicht is. Het is fraai om te zien hoe sommige fietsers met hun verlichting omgaan. Sommigen hebben géén verlichting; foute boel. Sommigen hebben wel verlichtnig aan en maken ook actief gebruik ervan; een flinke lichtvlek op de weg vlak voor ze. Er zijn echter ook flink wat mensen die om vreemde redenen naar de lucht menen te moeten schijnen. Door de mist kan je precies zien hoe de lampen gericht zijn. Bij sommige fietsers zie je de lichtbundel schuin de lucht in schijnen. Niet een klein beetje schuin maar echt flínk schuin; zeg 30 graden met de horizontaal. Moeten ze ook zelf weten. Verblinden zullen ze míj er in ieder geval niet mee ;-)

Geen opmerkingen: