dinsdag 7 februari 2006

Wegmisbruikers

Vanmorgen was het vlak na elkaar 2x raak.

De route waar het gebeurde, is aan weerszijden van de rijbaan een fietspad waarbij elk fietspad voor één richting bedoeld is. Een fietser meende spook te moeten rijden. Nu gebeurt dat wel vaker; dan rijden ze dus tegen de stroom in maar houden ze verder wel rechts aan op het fietspad (alsof het fietspad gescheiden is in 2 rijrichtingen dus). De persoon vanmorgen vond het ook nog eens broodnodig om links te gaan rijden. Tja, spookrijders ben ik niet echt gewend maar al helemaal niet dubbele spookrijders. Ik heb rechts aangehouden (zoals het hoort) in de veronderstelling dat de spookrijder dan ook maar rechts zou gaan rijden. Maar nee, die zocht de linker berm op (voor mij gezien rechts).

Een eindje verder stond een vrachtwagen met oplegger auto's te laden/lossen op het fietspad. Ik moest uitwijken naar links om er omheen te rijden. Daarbij moet ik een stel gladde klinkers op die ook nog eens hellend liggen in de breedterichting. Het was nat van de regen en daarmee vermoedelijk ook echt glad. Ik ben al eens op zo'n plek onderuit gegaan met m'n Fujin. Gelukkig had ik nu 3 wielen met bijbehorende stabiliteit dus van de gladheid had ik nu geen last.
Wanneer leren auwtomobilisten nou eens dat fietspaden NIET bedoeld zijn om te parkeren of te laden/lossen. Ik vermoed dat ze het nooit leren.......

Geen opmerkingen: