vrijdag 17 februari 2006

Langzaam fietsen

Nee, niet de schuld van de Versatile; die rijdt heerlijk. Goed, de spaakspanning moet echt goed gecontroleerd worden want die is volgens mij absoluut niet meer wat het moet zijn.

Onze dochter heeft wat onder de leden en brengt de ochtend daarom bij opa en oma door. Marrianne heeft haar met de auto weggebracht, ik haal haar na het werk op met de fietskar (Burley D'Lite).

Al een tijdje vind ik de kar zwaar fietsen. Tijdens de oliebollentocht had ik het er ook over met Ymte. Hij gaf de tip om de sporing van de kar eens te controleren. Ik had daar dus nóóit aan gedacht hoewel het natuurlijk erg logisch is; 2 wielen naast elkaar kan slechte sporing hebben. Maar ik ben het telkens vergeten te controleren. Tja.... vanmorgen de kar erachter en dan 12 kilometer fietsen, dat wil je wel voelen. Omdat ik toch een tussenuur heb, heb ik de kar naar m'n lokaal gezeuld om de sporing maar eens te controleren..... 2 mm uitspoor. Dus de snelspanners losgemaakt van de wielen en nogmaals de wielen goed ingeklemd. Weer meten en de sporing is nu héél licht toe.

Dat uitspoor kan dus echt wel het probleem zijn geweest; ik kan me herinneren dat ik wel harder gereden heb met de kar. Nu was ik al blij met 20 km/h. Het gemiddelde ligt ergens vlak boven de 17 km/h. Ben benieuwd hoe het vanmiddag gaat.

[edit]
Goed, een geweldige terugreis heb ik niet gehad; pas redelijk richting het einde kreeg ik in de gaten dat het neuswieltje van de fietskar over de grond sleepte; ik had hem niet goed vastgemaakt.

Geen opmerkingen: