zaterdag 4 oktober 2008

Werk aan de weg, blokkeren van het fietspad en racen

Tja, waar zal ik eens beginnen.

Eerst maar even gistermiddag. Ik had het in de planning om via de Zalkerdijk naar huis te rijden maar ben dat op de terugweg vergeten. Er was namelijk genoeg 'afleiding'.
Donderdagmiddag was er een 'normale bukker' die flink wist door te rijden. Hij had bijna 30 km/h op de teller. Best vlot dus. Gistermiddag was er ook zo'n bukker; mogelijk dezelfde.
In ieder geval heb ik ijverige pogingen gedaan om hem juist op het _voor mij_ zwaarste punt voorbij te steken: tegen de IJsselbrug op. En dat is gelukt.
Toen ik over het hoogste punt heen was, zag ik een eind verderop iets op het fietspad wat daar niet hoort: een auto.
De auto stond helemaal links op het fietspad. Ondanks dat en het feit dat het maar een Cliootje was, bleef er bar weinig ruimte over om er met m'n Versatile voorbij te rijden.
Toen ik er voorbij was, zag ik weer een nieuw excuus om het fietspad als auto-servicestrook te gebruiken. De auto was duidelijk betrokken geweest bij een aanrijding. De motorkap had een knik die er niet hoorde te zitten. De auto zag er nog wel 'verrijdbaar' uit. Dat moet ook wel want hij is toch vanaf de rijbaan het fietspad opgekomen na de aanrijding. Maar om hem dan 100 meter door te laten rollen (van de helling af notabene) richting de Spoolderbergweg, is blijkbaar niet in ze opgekomen.

Maar door deze ongein ben ik dus de gebruikelijke route gereden.

Bijna onderaan de Spoolderbergweg was het weer 'feest'. Een auto stond stil om de weg te vragen ofzo. In ieder geval was de bestuurder in gesprek met een voetganger. Rechts van de auto was geen ruimte om erlangs te gaan. Links was al niet zo gek veel ruimte maar de voetganger wist de boel verder volledig te blokkeren. Ik heb ruim vantevoren geclaxonneerd. Bij de 2e keer had dit effect; de man ging aan de kant zodat ik toch mijn weg kon voortzetten.

Verder nog wat over het fietspad in Wezep. Vermoedelijk gaat het fietspad daar flink aangepakt worden want steeds meer van het fietspad wordt 'overhoop' getrokken. Tegels zijn eruit gehaald.
Ik ben benieuwd of er een mooi laagje asfalt gaat komen.

1 opmerking:

marcel beekmans zei

hoiiiii
jou weblog was ik nog niet tegen gekomen hahaha meteen ff opgeslage:P

jammer dat er allemaal gaten,hobbels enzo in je andere route zaten!!! je heb trouwens een leuk bakkie hoor!!!

groetjes marcel