maandag 27 oktober 2008

Een fors deel van het fietspad op mijn woon-werk-route niet begaanbaar

Omdat ik op maandag later kan beginnen, ben ik vanmorgen weer via de dijk gegaan. Dat betekent 3 kilometer extra gefietst ten opzichte van de gebruikelijke 12,5 kilometer via Zwolle centrum of 11,5 kilometer kortste route.

Maar op de Zuiderzeestraatweg heb ik maar weinig gebruik kunnen maken van het fietspad. Van de 5 kilometer die ik over de Zuiderzeestraatweg rijd, kon ik 3,2 kilometer niet op normale manier gebruik maken van het fietspad.
Net na het Wokrestaurant is het fietspad richting Wezep afgezet in verband met werkzaamheden aan de Hanzelijn. Ik wist dit al en ben daarom bij de verkeerslichten onder aan de Oude IJsselbrug al overgestoken en gaan 'spookrijden'. Vandaag was dat geen punt omdat ik op een rustig moment richting Wezep ging. Morgen zal dat minder aangenaam zijn met de enorme hordes scholieren/forenzen die dan richting Zwolle fietsen.

In Hattemerbroek kon ik vanaf de Middeldijk tot aan de Gerbrandystraat geen gebruik meer maken van het fietspad aan de rechterkant in verband met asfaltering van het fietspad.
In Hattemerbroek/Wezep heb ik besloten de rijbaan te nemen in plaats van het fietspad. Het was op de rijbaan heerlijk rustig, slechts één voertuig heeft me ingehaald.

Ik hoop toch dat de werkzaamheden (met name tussen de Oude IJsselbrug en de Oostersedijk) snel klaar zijn zodat ik normaal op het fietspad kan zonder de rijbaan te hoeven gebruiken of te hoeven spookrijden.

Ik sluit trouwens niet uit dat ik morgen het ronde witte bord met rode rand ga negeren bij het Wokrestaurant en dat ik ter hoogte van de Oostersedijk even de weg opstuif om zo de drukte op het 'linker' fietspad te omzeilen.

1 opmerking:

Mick zei

Een verduveld leuke reaktie zou natuurlijk zijn; "Goed zo Wilfred, niet meer mokken, lekker wokken!"-nou vooruit.