donderdag 7 september 2006

Schwalbe Marathon Racers; pech of slecht?

Sinds 3 mei 2006 rijd ik met de Schalbe Marathon racers.

2584 kilometer op de teller, ik rijd naar het werk. Het asfalt is mooi, nieuw en glad. Toch rijd ik niet comfortabel. *hobbel-hobbel-hobbel* gaat het in een vast ritme. Ik meende te voelen dat het om de rechter voorband ging. Dus rijdend de klep open, scheef uit de fiets hangen en de band in de gaten houden. En inderdaad.... een bult op de band.

Op het werk bekijk ik wat er aan de hand is. Bij de bult kijk ik door 2 gaten van ongeveer 2x2mm tegen het canvas. Ik haal de band van de velg en bekijk de band opnieuw. De gaten zijn geen gapende gaten meer; het rubber zit nu weer aangesloten. Aan de binnenkant van de buitenband zie ik niets Als ik op de plek waar de bobbel zat de band wat oprek onstaan de gaten weer. Het rubber lijkt te zijn losgelaten van het canvas. Dat valt me op zodra ik de band wat 'dubbel vouw'; er ontstaan rimpels in het rubber.

Ik vind het toch wat bruut dat een dure band al na 2584 kilometer kaduuk is. Misschien is het pech, misschien is de band slecht. In ieder geval gaat deze naar de fietsenmaker terug zodat hij retour kan naar Schwalbe. Daar mogen ze de band inspecteren. Hopelijk is het een garantiekwestie.

Geen opmerkingen: