vrijdag 29 september 2006

"Ik schrok me wezenloos"

Dat was de reactie van een oudere vrouw toen ze mij aan zag komen.

Wat was er aan de hand? Situatieschets: 2-richting fietspad waar ik op rijd. Ik nader een kruising met een weg met 2 fietsstroken aan de rijbaan vast. Van rechts komt een ouder stel. De vrouw rijdt voorop. Het stel rijdt het fietspad op waar ik op rijd. Geen probleem omdat het een 2-richtings fietspad is. Alleen wat minder elegant is, is dat mevrouw en meneer de bocht wel zéér strak aansneden; al op de weg waar ze op reden, reden ze voorbij het midden van de weg en wilden strak links het fietspad oprijden, 'mijn' helft van het fietspad dus.
Mijn snelheid is daar niet bijster hoog omdat ik daar haaks de bocht om moet. Ik kwam volledig tot stilstand nog voor de weg waar ik in wilde slaan alleen had mevrouw dus in de planning om op diezelfde plek te gaan rijden.

Om geen aanrijding te krijgen bne ik dus helemaal tot stilstand gekomen, anders zou ik met nog geen 10 kilometer per uur de bocht om zijn gegaan. Maar goed, ik stond dus stil. Ik hoorde de vrouw wat zeggen/mompelen. Erg opgewekt klonk het niet. Omdat ik toch stil stond vroeg ik maar eens even na wat mevrouw nou zei: "Sorry mevrouw, wat zei u?". De vrouw antwoordde met een combinatie van schrik, ergernis en verwijt: "Ik schrok me wezenloos!"
Ik antwoord eenvoudig: "Maar u reed links mevrouw."
Zij antwoordde: "Ja dat weet ik wel..." Deze zin sprak ze uit waarbij de toonhoogte aan het einde van de zin wat omhoog liep. Verder was nog altijd een stuk ergernis en verwijt te horen in haar stem. Inwendig denk ik dat de zin afgemaakt werd met iets als: ".... maar dat interesseert me niet, je liet me schrikken en daar baal ik van!"

Ik ben maar verder gereden......

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, die opmerking krijg ik ook weleens als ik op een smal fietspad een andere fietser inhaal met de ligfiets. Die zien dan eerst mijn voeten voorbijkomen en dat is natuurlijk wel schrikken.


Gaan jullie trouwens de versatiles inruilen voor 2 questen, er staan nl. twee questen die gelijktijdig besteld zijn door zwollenaren op http://www.velomobiel.nl/nl/orderboek_quest.htm. En welk stel koopt er nu tegelijk 2 questen...:)

WFvN zei

Tja.... op een smal fietspad.... dit is een brééd fietspad van naar schatting 3 meter breed. Mevrouw heeft gewoon niet in de gaten dat rechts de kant is waar de duim links zit.

Wat betreft die Questen. Ik ik kan je verzekeren dat wij het niet zijn. Hoewel ik best graag een Quest zou willen hebben naast m'n Versatile, heb ik er het geld en de ruimte niet voor. Marrianne zal je vermoedelijk nóóit in een Quest zien. Niet dat ze de fiets niet wil maar ze past er niet zo lekker in. Ik zou hem voor woon-werk-verkeer (de helft van m'n totale aantal kilometers per jaar) vermoedelijk niet gebruiken, zeker niet meer sinds de gewijzigde verkeerssituatie op m'n route; daar kan ik met de Versatile nét uit de voeten, met een Quest gaat dat niet meer lukken.
Maar ik ben ook benieuwd wie. Ik dacht eerst aan Wim G. maar die staat als in z'n uppie op de lijst. Dus welk ligfietsstel het dan wel is? Hans Hop en vrouw misschien?

Ik snap trouwens werkelijk geen hout meer van dat orderboek. De nummers die ervoor staan lijken niet te kloppen want Q106 is van Paulus maar daar staat een andere naam bij. Het lijkt wel of ze overnieuw zijn begonnen met nummeren. Maar dan nog kan ik het niet volgen. 'Jouw velomobiel' staat tussen 127 en 128 in. Van Q128-132 is bekend wanneer ze geleverd worden maar van lagere nummers niet, daar staat 'ooit' terwijl er tussendoor wel weer data staan. Erg vreemd.

Maar goed, wij zijn het dus niet. Ik sluit niet uit dat ik ooit een Quest zal kopen maar op dit moment is dat zeker niet aan de orde. Ik ben nog altijd dik tevreden met m'n Versatile en aan een Quest heb ik op dit moment minder dan aan een wendbare fiets. Stel dat ik ooit een baan zou krijgen op bijvoorbeeld 30 kilometer afstand dan ga ik zeker overwegen een Q te nemen maar tot die tijd.... blijf ik lekker met m'n luxe bolide rijden.

Anoniem zei

Tja hoeveel echtparen zijn er in Zwolle die ligfietsen en een quest willen rijden?

Anoniem zei

@ Wilfred:
In de 1e kolom staat het aantal Questen dat nog voor de desbetreffende Quest is. Dat schuift dus op als er Questen afgeleverd worden. In de 2e kolom staat het framenr. van de Quest. Dat word maar heel kort vooruit gepland.

@ Anonymous:
Je hoeft geen ligfiets te hebben om een Quest te kopen. Onder Quest rijders is een behoorlijk aantal racefietsers die met de Quest forenzen en solo toeren. Daarnaast blijven ze met hun fietsmaten racefietsen.

Waarom zet je trouwens je naam er niet bij?
Desnoods alleen je voornaam. Wel zo gezellig!

Groeten, Bert.

Anoniem zei

P.S.

Q 106 staat op de velomobielrijderslijst. zie:
http://www.velomobiel.nl/nl/velomobielrijders.htm

Het orderboek is:
http://www.velomobiel.nl/nl/orderboek_quest.htm