dinsdag 19 september 2006

Benzine op

Gisteren het retourtje woon-werk met een net gemiddelde gereden van meer dan 28 km/h. Vandaag had ik ook wel hoop op mooie snelheden.
Vanuit m'n woonwijk ging het best lekker. Beetje warmtrappen en binnen 3 kilometer 32 km/h rijden. Op een gegeven moment neem ik de rijbaan en ga 39 rijden. Dat gaat goed. Tegen de brug op met 32.... zeker niet verkeerd.
Dan een stuk normaal rijden op het fietspad.
Vlak bij mijn werk ga ik normaal de rijbaan op. M'n snelheid was inmiddels wat lager dan gewenst: 25 km/h. Ik ga het asfalt op zoals ik vaker doe en ga harder rijden. Ik krijg 35 op de teller en na stevig doorstampen weet ik nog net de 38 te bereiken.
Omdat er auto's achter me rijden en het erop lijkt dat mijn benzine op lijkt te raken, kies ik weer voor het fietspad. Dan blijkt dat inderdaad de benzine op is of dat de motor gesmeerd moet worden want meer dan 22 km/h weet ik er niet meer uit te persen.
Ik controleer nog even de handrem; die staat niet in de parkeerstand. Ik check op het werk de banden... druk is goed.
Dit is dus een typisch gevalletje -geen-conditie-. Wellicht komt het doordat ik 1) wat later naar bed ben gegaan (23:30), ik 2) 2x door ons dochtertje wakker gebruld ben.

Geen opmerkingen: