vrijdag 12 januari 2007

Dakje beter windbestendig maken

In verband met het loswaaiende dakje ben ik toch maar aan het knutselen gegaan met het dakje. Omdat mijn voorkeur absoluut niet uitgaat naar boren in de kap (in verband met verzwakken van de kap op een plek waar aardig wat spanning in het kunststof zit wat de kans op scheuren vergroot), heb ik besloten om toch een oplossing te proberen die Flevobike me destijds verteld heeft: klittenbandflapjes maken aan het dakje om het raakoppervlak met het klittenband op de kap te vergroten.

Versatilerijder Tom H. had aangegeven dat zijn dakje met die flapjes toch al losgewaaid was. Ik heb de uitvoering met flapjes van Flevobike nog niet gezien maar wellicht zijn de flapjes nog wat aan de korte kant. Ik wil een strook klittenband van 10 centimeter lang en 3 centimeter breed gebruiken welke in het midden vastgenaaid zit. Daarmee heb ik dan aan beide kanten van het dakje 2 flapjes van 5 centimeter zitten. Hoeveel Flevobike heeft gebruikt, weet ik niet.

Ik zie wel of dat houdt. Mocht dat niet het geval blijken, dan zie ik wel weer verder.




Kleine update.

Je kijkt tegen de binnenkant van het dakje aan. Het originele klittenband heb ik laten zitten; daar bovenop heb ik het nieuwe stukje genaaid. De rechterkant op de foto is de achterkant van het dakje; de bovenste rand op de foto is in werkelijkheid de linker zijrand.
Van de 2 flapjes zal één omhoog wijzen (en verborgen gaan achter het dakje), de ander omlaag.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

gave site volg het al lang ook ten tijde van je alleweder, heb zelf ook een flevo alleweder.website www.alleweder.goedbegin.nl
kijk vooral ff in het fotoboek
groeten Harrie

Bruno Van den Bussche zei

Wilfred,
de velcro zit met een soort van lus vast zodat het dakje van links naar rechts kan bewegen bij wind. Wel een cm of twee maximum. En dat zou de sterkte kunnen uitmaken. (Denk maar aan planten in de wind, te rigide structuur breekt af.)
Bruno.

WFvN zei

Heb jij daar toevallig ook foto's van?

Wijnandt zei

Hoi Wilfred,

'k merk dat je je weblog overhoop hebt gehaald. Daarbij is de link naar 025 in het ongerede geraakt. Je komt daardoor op een hééél andere site uit :-)

WFvN zei

Hartelijk dank, het was me niet opgevallen. En inderdaad, m'n weblog is wat overhoop gehaald in verband met wijzigingen die Blogspot heeft doorgevoerd.