vrijdag 16 december 2005

Mangorijder en zeilen

Wegens nog meer wegwerkzaamheden op m'n normale woon-werk-route, rijd ik deze week nog een lichtelijk andere route. Deze nieuwe route houdt in dat ik nog weer een paar honderd meter meer op dezelfde route rijd als Mangorijder Jacob S.
Toen ik vanmorgen de dijk opreed, zag ik in de verte een silhouet in de vorm van een Mango aankomen. Ik ben langzaam verder gereden om de Mango dichterbij te laten komen. Toen hij eenmaal bij me was, heb ik m'n snelheid aangepast aan de zijne om gezellig te kunnen babbelen.
Hij zei dat hij meende op afstand een Flevobike Alleweder de weg op te zien draaien. Klopt niet helemaal dus. Een duidelijke overeenkomst is natuurlijk de deuk in de neus maar een duidelijk verschil is de rolbeugel. Ook kwam onze 'nieuwe' velomobiel na de Alleweder weer aan bod. Beiden zijn we blij met onze nieuwe velomobiel; de voornaamste reden is wel het onderhoudsarme aspect want we weten allebei hoe vaak de ketting van de Alleweder onder handen genomen moest worden in de winter; soms elke week. Daarvan hebben we nu geen 'last' meer. Ook fietsen we meer; boodschappen naar de winkel bijvoorbeeld. Na een kilometer of 2 à 3 samen te hebben gereden, was Jacob bij de afslag naar z'n werk. We namen afscheid.

Een eind verderop heb ik iets leuks meegemaakt wat ik tot nu toe alleen met de Alleweder heb mogen ervaren. In Spoolde kom ik op een stuk weg waar een heleboel wind opgepropt lijkt te worden tussen 2 woningen door. Ik reed op dat moment 27 km/h. Binnen 2x rondtrappen met de trappers reed ik ineens 33 km/h; de Versatile was aan het zeilen gegaan. Heerlijk gevoel; ineens voel je de fiets vooruit schieten. Een eindje verder moest ik een bocht naar links maken waarbij ik de wind in de rug kreeg; m'n snelheid zakte toen af naar ongeveer 30 km/h.

Tot dusver voelt de Versatile heerlijk stabiel aan bij harde wind. Ik hoop niet dat ik in de loop van de dag berichten te lezen krijg van onfortuinlijke velomobielrijders die van de weg geblazen zijn want het waait echt stevig vandaag.

[edit]

Met deze harde wind staat de Versatile wel wat op z'n plek te bewegen; in ieder geval meer dan het alarm 'goed vindt' want op dagen als deze kan ik erop wachten dat het alarm begint te brullen als de fiets op z'n plek op het werk gestald staat.

Geen opmerkingen: