vrijdag 30 december 2005

Glijbusjes van het scharnierpunt van de kap versleten

De kap van m'n Versatile wilde minder goed omhoog en omlaag. Het blijkt dat de kunststof glijbusjes versleten/kapot zijn. Die zullen dus moeten worden vervangen. Ik zal hiermee moeten wachten tot dinsdag want Ligfietsshop Tempelman geniet van een weekje rust/vakantie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

die zullen ze toch wel onder garantie vervangen? Ben benieuwd hoe dat bij de andere versatiles zit en of ze bij Flevobike dan de komende scharnieren eventueel robuuster uitvoeren
sjef

WFvN zei

Bij de Versatile van Bob H. zijn ze al bezig geweest met dingen proberen. Ze hadden in plaats van glijbusjes een stel lagers gemonteerd (voor zover ik begrepen heb). Deze waren echter binnen afzienbare tijd ook alweer kapot. Nu hebben ze de boel weer aangepast. In zijn Versatile zitten nu dikkere platen voor het scharnierdeel wat aan de fiets vast zit.
Hoe dat het gaat houden moet nog blijken. Ik vraag voor mijn Versatile in eerste instantie gewoon weer van die glijbusjes; die houden het best een tijdje uit; lang genoeg in ieder geval om in tussentijd te wachten op de resultaten van aanpassingen bij andere fietsen.

Hans zei

Wilfred,
Ik heb natuurlijk meteen bij V25 die glijbusjes gezocht, maar niet gevonden. Het lijkt er op dat bij mij alle onderdelen van metaal zijn.

Hans

WFvN zei

Misschien is bij V25 ook daar een aanpassing in vergelijking met mijn V21.
De kunststof busjes zijn nou niet echt duidelijk zichtbaar! Je kan ze wel zien zitten (indien gemonteerd uiteraard). De sikkelvormige gleuf glijden ze doorheen.
Even iets duidelijker:
In die gleuf zitten 2 bouten. Om die twee bouten zit een messing bus en om die messing bus weer die kunststof busjes. Je kan de busjes in de gleuf zien zitten.