zaterdag 6 augustus 2005

Meer knutselen

Vandaag heb ik het electronicaproject van Versatile006 afgerond. Deze heeft dezelfde elektronica gekregen als mijn Versatile021. Alleen heb ik een kleine toevoeging gedaan bij Versatile006: een extra aansluiting op het linker kastje. Die aansluiting levert 20mA. Een LED aan 2 meter snoer kan daar ingeprikt worden. Marrianne wilde een witte LED. Deze LED kan gebruikt worden in geval van pech-onderweg bijvoorbeeld. De LED kan dan gebruikt worden om één en ander bij te lichten. Verder heeft de 12V sigarettenaanstekeraansluiting een elegant klepje.
De LED zit in een mooie behuizing en staat op een pootje met kogelscharniertje. Een voetje met daaronder klittenband geeft de mogelijkheid om het LEDje op verschillende plekken in de Versatile te 'plakken' (daar waar de andere versie van het klittenband zit uiteraard)

Ik heb bij m'n eigen Versatile de doos er weer uit de fiets gehaald en ook zo'n LED-aansluiting gegeven; wat zeg ik.... twee, en een sigarettenaanstekeraansluiting met klepje.
Ik heb voor mezelf 2 LEDs met snoer. een witte en een rode. Deze zouden eventueel van pas kunnen komen bij dramatische verlichtingsproblemen. Ik verwacht het niet; LEDs hebben een flink lange levensduur en ik heb een extra schakelaar ingebouwd welke de eventueel defecte Luxeon kan kortsluiten om toch weer licht te hebben.

Geen opmerkingen: