maandag 8 augustus 2005

Laptop weggebracht

M'n laptop heeft wat kuren en moet nagekeken worden. Na een stukje slechte service van Maxdata (de laptop zou thuis opgehaald worden maar daarvoor moest ik wel tussen 8.00 en 18.00 thuis blijven omdat ze niet wisten hoe laat ze zouden komen; ik ben thuisgebleven maar niemand is komen opdagen) heb ik de laptop bij de leverancier gebracht zodat ik nog een dag voor janl*l thuis zou blijven. Liever lekker 2x een retourtje fietsen om m'n laptop te halen en te brengen dan weer 2 dagen aan huis gebonden te zijn.

De leverancier zit in Lemelerveld. Ik heb de laptop in de Versatile weggedrukt (ruimte zat) en ben op weg gegaan. Het fietspad is grotendeels redelijk slingerig maar toch heb ik er op de heenweg een 30,3 km/h gemiddeld uit weten te persen over een afstand van 26,2 km.
Teruggaande ben ik iets langzamer gegaan; ik had duidelijk wind tegen. Thuis aangekomen had ik een gemiddelde van 29,5 km/h over de hele rit. Ik ben binnen 2 uur na vertrek van huis weer thuis aangekomen. Rijtijd: 1 uur en 46 minuten.
Ik heb met hartslagmeter gereden. Vreemdgenoeg heb ik veelal 165 en hoger gereden. Ook flink vaak 170. Hoe het hartslagverhaal nou precies in elkaar zit, is me nog niet duidelijk maar ik meen te begrijpen dat ik met die hartslag bezig zou zijn met verzuren. Na 1 uur en 3 kwartier trappen kan ik niet zeggen dat m'n benen verzuurd aanvoelen.

Ik heb wel flink gezweten. Ook m'n handen. Maar duidelijk is dat het handvat wat in de Versatile aan de Rohloffgripshift gemonteerd is mag met recht een gripshift genoemd worden. Het probleem wat velen kennen: "natte handen en gripshift gaan niet samen" is niet van toepassing op de Versatile. Het schakelen blijft goed verlopen. Geen last van glibberigheid.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Wilfred
Wij vroegen ons al af: "Hij is de de laptop toch niet met de auto wegbrengen?" Maar we lazen dat je de rit met de Versatile had gedaan. Jij bent echt onze kanjer.
Van papa en mama.

Anoniem zei

Met wielrenhandschoenen met een zemen binnenkant is het makkelijker schakelen met de gripshift

Anoniem zei

With long use (more than a year)
the Rohloff grip gets a bit slippery when you sweat heavily.
This is because the rubber surface
is a bit used off. There are at least two solutions to this
problems: to use special bike
handshoes or to order a new rubber-
part at Rohloff.

WFvN zei

Het lijkt erop dat mijn bericht verkeerd begrepen wordt door sommige mensen:

Reactie op de eerste 'anonymous':
Gripshiftproblemen had ik dus met m'n Alleweder. Die wilde met natte handen wel eens weigeren. Het handvat wat in de Versatile om de Rohloffgripshift zit, kent dat probleem niet. Ook nat is de gripshift van de Versatile dus nog WEL goed te bedienen.

Reactie op de tweede 'anonymous':
Respond to the second 'anonymous':
It looks like Flevobike has applied a 'tube/handle' over the original gripshift of Rohloff. The gripshift in de Versatile is about 4 inches in length. The material is different from the rubber usually used in gripshifts (also non-Rohloff).

But what I meant to say in my post is: "With the gripshift in my Versatile I don't have any troubles with slippery gripshifts when wet; with other bikes I do have troubles when my hands are sweaty or wet from rain.