donderdag 6 september 2007

Weber babyschaal

Goed, niet echt Versatilegebabbel maar wel fiets gerelateerd.
3 jaar geleden hebben we de Burley D'Lite gekocht om onze oudste dochter te kunnen vervoeren met de fiets. We hebben toen expres de breedste versie gekocht omdat we ooit nog 'uitbreiding' in de planning hadden.
Vorige week maandag is het ervan gekomen, ons gezin telt nu 4 hoofden (met de rest van de lichamen eraan vast uiteraard ;-)
Omdat de kleinste ook mee moet kunnen in de kar is een schaal nodig. 3 Jaar geleden hebben we onze oudste dochter in een MaxiCosi vervoerd in de fietskar. Maar een MaxiCosi is nu geen optie omdat die te breed is om nog een 2e kind ernaast te zetten. Dus zijn we aangewezen op een babyschaal.

Ik heb 3 verschillende babyschalen bekeken:
Melia
Weber
Kidcar

De eerste is van piepschuim gemaakt. Dat lijkt me niet echt stevig. Navraag leverde het antwoord op dat de winkel die ook wel eens kapot ontvangen had van de leverancier.
De tweede is niet van piepschuim maar van het vrij robuuste EPP. Het lijkt op piepschuim maar het is wat zachter en taaier. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt voor de crashbestendige vliegtuigjes voor kinderen. Verder ben ik het materiaal ook tegengekomen als anti-stoot-verpakkings-materiaal voor laptops.
De derde is van een gevacuümvormde kunststof plaat. Het voelt vrij hard aan, isoleert minder goed als ik mag gokken en het voelt niet echt degelijk aan. Wel mooi eraan is dat je hem ook voorzien kan van tilbanden zodat je hem ook als MaxiCosi kan gebruiken.

Maar de keuze is gevallen op stevigheid, de Weber dus.

Vanavond hebben we boodschappen gedaan met de fiets en voor het eerst met onze kleine van anderhalve week gefietst. Het betreft 2x een ritje van elk 500 meter dus dat valt enorm mee. Lange afstanden zijn we nu ook nog niet van plan om te fietsen. Dat komt later wel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Heel oud berichtje lees ik hier, maar geeft voor mij wel de doorslag om voor onze zoon van drie weken de weber babyschaal te bestellen. Bedankt!