woensdag 5 september 2007

Vanalles en nogwat

Op mijn woon-werk-route wordt wat geknutseld aan de weg. Een stuk slecht asfalt is vervangen door mooi, nieuw, glad asfalt. Dat is bij binnenrijden van Hattemerbroek.

Ook op de heenweg is op het stuk tussen de Oude IJsselbrug en Hattemerbroek wat asfalteerwerk bezig. Wat dat gaat worden, weet ik niet maar er ligt een vreemde bocht asfalt naar rechts bij een zijweg waarna die bocht asfalt ook weer terug naar het fietspad loopt. Ik hoop niet dat ze van plan zijn om daar fietsers niet meer strak rechtdoor te laten rijden maar die kleine slinger te laten maken. Mocht dat laatste wel het geval zijn dan zal dat een enorme snelheidsremmer zijn want met 30 km/h ga ik die ongetwijfeld niet nemen. Maar goed, afwachten wat dat gaat worden.

Ik heb vandaag m'n banden ook maar weer eens gecontroleerd op bandenspanning. Sinds de start van de zomervakantie heb ik er geen lucht meer in gepompt. Dat was zo langzamerhand toch wel nodig want de druk in de banden zat ergens op 3 bar; véél lager dan de 8 bar die ik normaal in m'n banden heb zitten. Ik heb gecontroleerd omdat ik toch wel wat moeite had om vooruit te komen. Niet zo heel vreemd omdat ik in de zomervakantie maar weinig gefietst heb. Verder is m'n nachtrust momenteel wat minder dan normaal wegens verse gezinsuitbreiding. Het is me in het verleden wel duidelijk geworden dat een 'korte nacht' een flinke aanslag is op m'n conditie de volgende dag. Maar ook de bandenspanning kan een oorzaak zijn. Ik ben benieuwd de komende dagen.

3 opmerkingen:

Hans zei

Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Alles goed met moeder en kind?
Sterkte met de korte nachten van de komende tijd.
HansS

allewedertje zei

Hoi Wilfred, eveneens gefeliciflapstaart ! Hopelijk alles goed met vrouw en kind (jongen of meisje ?).
Tiham�r

WFvN zei

Beiden dank :-)
Het is een meisje (en daarmee onze 2e dochter). Alles en iedereen is gezond. Marrianne is vandaag weer voor het eerst op de fiets geweest; vorige week maandag is ze bevallen. Aardig vlot dus.