maandag 4 juni 2007

Afstand woon-werk-verkeer en ribben

Sinds de keer dat ik met m'n Versatile ben omgekieperd op glad wegdek (bij regen na lange tijd van droogte) heb ik last gehad van een rib aan de linkerkant van m'n borstkast. Ik had het vermoeden dat ik mogelijk een rib gekneusd of gebroken had. Gewoon een oppervlakkige kneuzing aan gewoon weefsel zal het niet geweest zijn want nu pas merk ik dat de pijn duidelijk afneemt. Nog altijd weet ik niet of ik wat gebroken of gekneusd heb; ik voel (nog) geen littekenweefsel. Maar goed, de pijn neemt gelukkig af. Veel last had ik er niet van; eigenlijk alleen bij liggen op m'n linker zij en bij hoesten maar dat wordt nu dus ook minder.

Verder heb ik vandaag maar eens 2 andere routes genomen dan m'n gebruikelijke routes voor woon-werk-verkeer.

De normale rit gaat vanuit Stadshagen langs Westenholte, door Spoolde, over Katerveer, dan de IJsselbrug over en door naar Wezep. Die rit is 11,67 kilometer

Vanmorgen heb ik een andere route genomen wegens wegwerkzaamheden op de weg tussen Katerveer en de Oude IJsselbrug. Deze route is vergelijkbaar met de normale route maar dan ben ik na Spoolde niet over Katerveer gegaan maar ben ik doorgereden om een eind verder de Willemsvaart over te steken, daarna over de Ruiterlaan, vervolgens de nieuwe fietsstraat (Spoolderbergweg) en dan de IJsselbrug over. Die route is 12,83 kilometer. Dat is dus meer dan een kilometer 'om'. Deze route zou wel een mogelijkheid zijn voor Questrijders.

Vanmiddag ben ik vanuit Wezep richting Zwolle gereden, Oude IJsselbrug over, Spoolderbergweg (fietsstraat) af, Ruiterlaan, dan vóór de Willemsvaart rechtsaf en vervolgens de weg volgen langs de Veeralle, Emmawijk tot aan de TCZ. Die rotonde links, vervolgens onder de Blaloweg door, dan richting Twistvlietbrug, die brug over en door naar huis. Deze route is 12,38 kilometer. Ook dit zou een alternatieve route kunnen zijn als je Quest rijdt.

Geen opmerkingen: