vrijdag 8 juni 2007

Fietsen met de kleine

Ons dochtertje is bijna 3 jaar oud. Een tijdje geleden heeft ze haar eerste (buk)fietsje gekregen (met steunwieltjes uiteraard). Inmiddels zijn we al 3x fietsend met de kleine op pad geweest naar de winkel Dit is nagenoeg alleen maar vrijliggend fietspad. 1x moeten we een rustige niet-doorgaande weg oversteken waar 30 km/h geldt, verder moeten we op nog 2 plekken oversteken maar daar hebben de fietsers voorrang. Die 500 meter fietsen is gewoon mooi om te beginnen.

Het is erg handig om een lage driewielsligfiets te hebben. Je bent stabiel zodat je meer de kleine in de gaten kan houden. Verder zit je op gelijke hoogte met het hoofd dus heb je veel contact. De klep van de Versatile heb ik opengeslagen gehouden zodat ik de kleine beet kon grijpen als het nodig was (hellinkje van de brug naar beneden, stoepje op/af, oversteken, etc.) Voor dit doel is de Versatile een zeer geschikte fiets zolang het natuurlijk droog is, niet te hard waait en je niet te hard fietst.

Leuke is dat je natuurlijk erg opvalt met zo'n opengeslagen klep. Mensen zien je aankomen en blijven stil staan om te kijken. Alleen kunnen ze lang stil blijven staan want zo hard gaan we niet dus voordat we bij het kijkende publiek zijn, dat duurt wel even.

Geen opmerkingen: