donderdag 21 juni 2007

Katerveer en glad?

Pas reed ik zoals altijd over Katerveer op weg naar het werk. Net na de twee bruggetjes meende ik wat op het midden van het asfalt te zien. Ik bedacht het me later pas dat ik wat meende te zien maar wist niet meer goed wat.
Op de terugweg wilde ik daar nog eens goed op letten maar dat feest ging niet door want een grote vrachtwagen stond daar stil en leek niet binnen afzienbare tijd van z'n plek te gaan. Ik ben de dagen daarna nog een paar keer er langs gereden maar heb er niet meer of te laat aan gedacht. Vandaag dacht ik er wel op tijd aan. Midden op de weg staat een gele cirkel getekend met een diameter van zo'n 20 centimeter. In die cirkel staat ene geel kruis getekend. In het midden van dat kruis meende ik ook wat te zien maar daarvoor zou ik eerst moeten stoppen om het goed te bekijken. Zou daar een paaltje geplaatst worden?

Verder reed ik op de terugweg vanaf de Spoolder sluis via het fietspad omlaag. Over de rijbaan haalde een brommerrijdster me in met zeker 45 km/h op de teller. Onderaan zit de bewuste bocht naar rechts waar ik een week of wat geleden aan het glijden en kantelen ben gegaan. De dame op de bromfiets begon ook te glijden en wist haar brommer nog net overeind te houden. Gewoon een gevaarlijk punt dus.
Gistermorgen stond in diezelfde bocht een politieauto midden op de rijbaan met aan de kant 2 auto's die elkaar een 'kusje' hadden gegeven. Ook een gevalletje gladheid? Het zou kunnen maar ook kan het zijn dat verkeer vanaf of naar het industrieterrein de voorrangsregels niet zo nauw genomen hebben, dat zou ook niet de eerste keer zijn.

Ik denk dat die bocht toch met meer respect 'behandeld' moet worden dan ik doorgaans doe.

Geen opmerkingen: