zaterdag 30 december 2006

KHE Premiums, slijtage en antileklinten

Met de KHE Premiums heb ik inmiddels meer dan 2000 kilometer gereden. Duidelijk is dat deze banden verre van lekbestendig zijn. Na mijn 11e lek heb ik de band eens goed geïnspecteerd. Véél kleine sneetjes zitten in het loopvlak waarbij ook een redelijk aantal echt helemaal dóór is.
Qua slijtage kan ik nog niets zeggen, er zit nog meer dan genoeg profiel op.

De antileklinten ben ik nog altijd wel blij mee. Mijn bange vermoeden dat het laatste lek door het antileklint kwam, is gelukkig onterecht. De binnenband heeft duidelijk NIET te lijden gehad van de antileklinten.

Wel vraag ik me af hoe de band nou lek heeft kunnen worden want in het antileklint heb ik geen vreemde dingen aangetroffen. Wellicht heeft het lint iets scheef in de buitenband gelegen en is de scherpe veroorzaker langs het antileklint naar binnen gedrongen.

1 opmerking:

Bruno Van den Bussche zei

Gisteren ben ik (na 2 maanden) mijn Versatile in Dronten gaan ophalen. Een nieuwe bovenkap in ABS met nieuwe led-verlichting, kleinere tandwielen om sneller in 11° versnelling te zitten, het remsysteem ontkoppeld (een rem per wiel), speling op het stuur bijgewerkt, vering achteraan van vuil ontdaan en ... 2 marathon plus banden voor de voorwielen. Die 2 km trager maken niet veel uit als je zonder zorgen kunt rijden. In de winter met verkleumde vingers op een nauwelijks verlichte route banden wisselen, is niet zo aangenaam.
En er staat nu ook een ruitje op tegen de regen.

Beste wensen voor het nieuwe jaar en veel fietsplezier!
Bruno.