donderdag 6 april 2006

Obstakels

Vanmorgen op de heenweg was het weer zover. Bij een tuincentrum tussen Wezep/Hattemerbroek stond een vrachtwagen het hele fietspad te blokkeren. Het gebeurt daar vrij regelmatig dat ik van het fietspad af moet omdat men een auto of vrachtwagen staat te laden/lossen op het fietspad.
Vlak daarvoor stond ook al een vrachtwagen de helft van het fietspad te blokkeren, hij stond daar geparkeerd. Deze chauffeur heeft in ieder geval nog wel ruimte overgelaten.

In Zwolle teruggekomen zag ik vanmiddag tot mijn grote vreugde dat Gemeente Zwolle toch weer getracht heeft snel te reageren op klachten. Ook met klachten over fietspaden in het verleden heeft Gemeente Zwolle vaak vrij vlot actie ondernomen. Ook met de obstakels die een paar dagen geleden geplaatst zijn zijn ze snel geweest. De obstakels zijn een paar meter verplaatst. De meest gebruikte route is nu weer obstakelvrij. Of de obstakels nu nog andere fietsers/voetgangers kan hinderen, weet ik niet, ik heb het nog niet goed bekeken hoe ze nu precies staan.

Maar in ieder geval zullen veel fietsers blij zijn met het verplaatsen van de betonelementen. Gemeente Zwolle, bedankt voor de vlotte actie.

1 opmerking:

Anoniem zei

Misschien een ideetje: waarom fotograferen we dergelijke overtreders niet om dan foto met klachtenbrief naar de bevoegde politiediensten te sturen?