dinsdag 4 april 2006

Obstakel op het fiets/voetpad

Sinds een paar dagen staan er 2 enorme betonelementen het fietspad te blokkeren. Het doel is mij volledig onduidelijk. Ik heb de Servicelijn van Wijkzaken van Zwolle het volgende gemailed:

Geachte heer, mevrouw,

Sinds een paar dagen staan er in Stadshagen een stel enorme obstakels op het fietspad. Het gaat om de kruisting Twistvlietpad-Klokkengieterpad, onder het kunstwerk dat als een boog over het Twistvlietpad staat.
Er stonden al wat van die olievaten (oranje-wit geschilder en volgestort met beton) om (vermoedelijk) autoverkeer te hinderen. Dat autoverkeer gehinderd moet worden, kan ik enigszins inkomen; het Twistvlietpad is een combinatie van fietsjpad/voetgangerspad. Echter staan er sinds een paar dagen 2 enorme betonblokken (het lijken van die betonelementen die onder de grond geplaatst worden voor riolering, daar waar putdeksels geplaatst worden) onder de boog. De ruimte tussen de 2 betonelementen is zodanig klein dat 2 fietsers elkaar daar niet kunnen passeren. Voetgangers worden gedwongen het fietspad op te gaan om tussen de betonelementen door te lopen (daar waar dus 2 fietsers elkaar niet kunnen passeren). Verder wordt het zicht enorm belemmerd. Ik vraag mij werkelijk af wat nou de reden is van plaatsen van die blokken. Auto's reden er toch al niet (bij mijn weten; ik kom er dagelijks 2x langs, op één van de 4 olievaten na, zijn ze op hun plek blijven staan en deden ze gewoon dienst als verhinderaars voor auto's dus extra maatregelen leken mij niet nodig). Nu wordt niet alleen autoverkeer gehinderd maar ook fietsverkeer en voetgangersverkeer. Dat zal vast niet het doel zijn van die elementen. Ik kan werkelijk waar niet één zinnige reden verzinnen waarom die elementen daar op zo'n idiote manier geplaatst zijn. Hier moet sprake zijn van een enorme vergissing. Vriendelijk verzoek van mijn kant is om die elementen te verwijderen of zodanig te plaatsen dat fietsers en voetgangers fatsoenlijk doorgang én overzicht hebben.

Waar wél wat aan gedaan kan worden als het gaat om het tegengaan van ongewenst autoverkeer:
Afgelopen week werd ik bijna van de sokken gereden toen ik 's morgens over de Twistvlietweg reed richting de Twistvlietbrug. Op een gegeven moment passeer ik de Slaperdijkstraat. Aan het einde (de kant van de Twistvlietbrug) van de Slaperdijkstraat kwam een auto van de Slaperdijkstraat het Twistvlietpad opscheuren. Aan het einde vervolgde hij z'n weg naar de Twistvlietweg om vervolgens de Hasselterdijk over te steken en daarna de Twistvlietbrug over te rijden. Wellicht dat daar wat aan gedaan kan worden.

Vriendelijke groet,



Geen opmerkingen: