vrijdag 7 oktober 2005

Bekijks van een iemand die blijkbaar bekend is met velomobielen

Elke vrijdag haal ik tussen de middag onze dochter van de kinderopvang. Zoals gewoonlijk parkeer ik m'n Versatile naast een muur van het gebouw. Ik ben wat aan de vroege kant en moet nog even wachten tot de deur open gaat.
Intussen komt er een man bij m'n fiets staan die aan z'n werkkleding (helm e.d.) te zien, tegenover de kinderopvang werkt in het gebouw dat in aanbouw is. Hij vraagt: "Is dat een fiets uit Dronten?" Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen deze vraag stellen. Dronten staat bij een redelijk aantal mensen bekend als 'de plaats' waar ligfietsen vandaan komen. Ik antwoord hem: "ja, dit is een fiets van Flevobike. " De man vervolgt: "Mijn broer rijdt ook in zo'n ding rond." Nieuwsgierig als ik ben vraag ik hem wat voor model. Hij kon het zo niet zeggen; hij dacht dat het om een zelfbouwmodel ging. Tja, mijn eerste gedachte gaat dan uit naar de Alleweder en vervolgens naar de échte zelfbouwers. De man gaat verder: "Ja, mijn broer is van Tempelman." Verder komt nog naar buiten dat zijn broer een ongeluk gehad heeft.
Het is me duidelijk: ik sta te praten met de broer van 'oude' meneer Tempelman. Die zelfbouw klopt dus helemaal; hij zal het vast over de Limit gehad hebben. Ik vertel de man dat mijn fiets ook bij Tempelman vandaan komt; dat de onderdelen gemaakt en geleverd worden door Flevobike en dat Tempelman ze in elkaar zet.
Tijdens het gesprek komt er collega van de man bij ons staan en bewondert ook mijn fiets. Hij vraagt naar de functie van de elektronica in m'n fiets. En nog een collega komt bij het gezelschap staan. Dit blijkt een oud-leerling van me te zijn.

De wereld is klein.

Geen opmerkingen: