donderdag 1 november 2007

Conditie en LIS/LAS

Vandaag had ik eindelijk weer eens een dag waarop het allemaal wat minder moeizaam ging met het fietsen. Hoewel ik geen recordsnelheden gereden heb, was het niet zo beroerd traag als de laatste weken en dat terwijl ik afgelopen nacht niet echt goed geslapen heb.

Op de terugweg naar huis wilde ik het fietspad oprijden maar daar reden 2 keuvelende dames virj breeduit. Ik had erachter kunnen gaan rijden om te proberen er voorbij te komen maar de rijbaan (50 km/h toegestaan) was rustig dus ben ik daar gaan rijden.
Tot m'n stomme verbazing kon ik weer eens vrij makkelijk 35 km/h op de teller krijgen. Dat smaakte naar meer dus nog maar wat meer ingespannen de snelheid ging naar 40 km/h.

Met die snelheid naderde ik een rotonde. Voor mij staken 2 racefietsers over, zij kwamen van 'links' en wilden blijkbaar in dezelfde richting als ik.
Toen ze voor me langs reden (dat was op afstand; ik heb verder niet hoeven afremmen o.i.d.) kreeg ik de indruk dat één van de mannen me gezien had en iets van plan was.
De racefietsers en ik waren gelijk aan de andere kant van de rotonde. Één van de twee knalde voor me de rijbaan op. Niet geheel elegant maar omdat er verder geen verkeer was en de breedte groot genoeg kon ik hem gewoon voorbij rijden.
Toen ik dat net gedaan had, haakte de man aan. Ik ben door de rotonde wat gezakt in snelheid en voerde die dus weer op. Dat ging door tot 42 km/h. De racefietser had dudielijk last van LAS (ligfietser aanhaak syndroom). Over ongeveer een kilometer afstand bleef hij achter mij rijden op de rijbaan, toen haakte hij af, vermoedelijk om weer met z'n maat verder te rijden die een enorm eind achter ons reed.

De rest van mijn route ging ook vrij vlot.
Wel heb ik weer bijna een aanrijding gehad op de Spoolderbergweg bij de afslag naar het Engelse Werk. Daar was weer eens een fietser die de betekenis van haaietanden vergeten leek te zijn, vermoedelijk omdat hij 'groen' van de verkeerslichten wilde halen. Dat was dus even vol in de ankers.

Geen opmerkingen: