vrijdag 30 november 2007

Antileklint in de buitenband plakken geen goed idee?

Gistermiddag en vanmorgen ging ik weer zo traag als dikke str*nt door een trechter. Ik moest vanmorgen zelfs genoegen nemen met een gemiddelde van minder dan 20 km/h.
Volgens mij komt dit door de bandjes die ik gisteren heb gemonteerd.

Ik heb al eerder met de KHE Premiums in combinatie met antileklinten gereden maar kan me niet herinneren dat ik zó enorm traag ging rijden daardoor.
In het weekend ga ik eerst maar weer het dubbelzijdige tape verwijderen wat tussen buitenband en antileklint zit. Dan de antileklinten weer gewoon in de buitenband leggen en de banden weer om de velg leggen. Ik ben benieuwd of dat toch weer een stuk vlotter gaat.

[update]

Het verwijderen van het dubbelzijdige tape heb ik toch vandaag nog gedaan. Ik moest nog naar Kampen toe en had maar weinig tijd om er te komen dus toch maar eerder de boel in orde gemaakt.

Het resultaat is duidelijk. Vanmorgen heb ik op de heenweg van huis naar werk gereden met een gemiddelde van slechts 19 km/h.

Na het ritje van Wezep via Kampen naar Zwolle (waarbij ik dus gereden heb met antileklinten maar zonder dubbelzijdig tape) heb ik het gemiddelde omhoog gekrikt naar 23 km/h. Dat is dus 4 km/h meer waarbij de tergend langzame rit van vanmorgen dus ook is opgenomen in de uiteindelijke 23 km/h.

1 opmerking:

Bruno Van den Bussche zei

Met mijn achterband nu 7100 km lekvrij en de voorbanden 5200 km. Marathon plus. Ik rij tussen de 25 en 30 km per uur. Iets minder snel, maar geen lekke banden.
Groetjes, Bruno.