maandag 23 april 2007

Heerlijk fietsweer en forse snelheid en recordtijd

Vandaag ging het heerlijk.

De heenweg naar het werk heb ik gereden met een gemiddelde snelheid van 28,5 km/h. Geen verkeerde score. De terugweg ging nog harder, toen heb ik het totaalgemiddelde (inclusief de ochtendrit dus) omhoog geschroefd naar 30 km/h gemiddeld. Dit was nog nét niet helemaal tot thuis, ongeveer een halve kilometer eerder moest ik namelijk m'n dochtertje ophalen van de kinderopvang. Vanaf daar ben ik langzaamrijdend met m'n dochter op m'n schoot en de klep open naar huis gefietst. Dus de gemiddelde snelheid zal nu weer onder de 30 km/h gemiddeld staan.

Vanavond moet ik weer naar het werk dus kan ik nog een keer een retourtje rijden. 's Avonds rijd ik doorgaans beter dan overdag dus wie weet kan ik m'n snelheid nog verder omhoog krikken. Ik ben benieuwd.

[update]
Ik heb getracht m'n snelheden e.d. te achterhalen. Helemaal klopt het niet geloof ik maar het komt er in ieder geval op neer dat ik vandaag 46,94 kilometer heb gefietst volgens mij fietscomputer en dat in een tijd van 1 uur 32 minuten en 19 seconden. Dat is goed voor een gemiddelde van 30,5 km/h. Dat vind ik een mooie score voor mezelf.

Ik heb vandaag de eerste keer op het werk m'n standen niet genoteerd van de fietscomputer. De andere 3 stopmomenten wel (thuis-werk-thuis). Vreemdgenoeg is de laatste terugreis 400 meter korter geweest dan normaal. Dat kan natuurlijk niet. Misschien dat m'n fietscomputer geweigerd heeft, ik weet het niet. Maar het lijkt erop dat ik de laatste ritjes van vanavond beiden met een gemiddelde van meer dan 32,5 km/h heb gereden. Niet vreemd want ik heb flinke stukken 40 gereden en ook wat stukken 35. Maar daaronder heb ik maar bar weinig gereden behalve in bochten.

In ieder geval heb ik vandaag m'n persoonlijk record gebroken. Een tijd van minder dan 22 minuten kan ik noteren. Ik heb de heenreis vanavond gereden in 21 minuten en 33 seconden. De terugreis 11,26 seconden, goed voor 32,7 km/h gemiddeld.

Ik had het al gezegd, maar ik zeg het nog een keer: heerlijk fietsweer.

Geen opmerkingen: