woensdag 21 maart 2007

En vandaag weer raak :-|

Vandaag ben ik even naar de stad geweest om een bestelling op te halen.
Op een gegven moment reed ik op een smalle parallelweg van de Veerallee. Het is daar niet echt breed; 2 auto's kunnen elkaar passeren maar het houdt niet over. Dat geeft ook niet want het is niet bedoeld als doorgaande weg voor auto's maar wel toegankelijk voor auto's die naar de aanliggende bedrijven en/of woningen willen. Het meeste verkeer wat daar rijdt is fietsverkeer.

Bij een bedrijf zie ik een auto redelijk links rijden bij wat parkeervakken. Ik ben in de veronderstelling dat hij wil gaan parkeren. Omdat er rechts van de auto genoeg ruimte is, wil ik er rechts langsheen. Op het moment dat ik net met de neus van m'n fiets naast de achterkant van zijn auto ben, gooit hij het stuur om en snijdt me. Ik moet vol in de ankers om hem niet te rammen. Het ging ook deze keer goed gelukkig.

De oude heer achter het stuur had net als de bestuurders van gisteren verzuimd om ook het verkeer achter hem en naast hem in de gaten te houden.

5 opmerkingen:

Hans zei

Wat een opluchting om te lezen dat het vandaag niet raak was maar mis :-)
Groeten,
Hans.

WFvN zei

Zo kan je het ook stellen ja.
Gelukkig ben je daar voor een flink deel zelf bij door te anticiperen.

Ik ben wel weer wat wijzer geworden: ik moet m'n remmen weer controleren want de remwerking was niet wat het moet zijn; de wielen kreeg ik niet aan het blokkeren.

Anoniem zei

Hallo Wilfred,

Ik heb sinds een paar weken de remmen losgekoppeld van elkaar. Het bevalt uitstekend en je hebt veel meer remkracht.

vr.gr. tom

WFvN zei

Ik heb het al van meer Versatilerijders gehoord. Ik heb mezelf voorgenomen om bij de eerstkomende kabelbreuk óók m'n remmen te ontkoppelen. Ik ben alleen een beetje bang voor noodstops als de remmen een compleet verschillende remsterkte blijken te hebben.
Heb jij nog nieuwe buitenkabels gemonteerd? Of kan je met de kabel die door de wielkast gaat gewoon goed bij de rem komen? Heb je hem nog ingekort? Heb je er nog bochten in zitten of gaat hij 'rechtuit'?

Anoniem zei

Hallo Wilfred,

Omdat mijn voorvering helemaal uitelkaar gehaald is door flevobike moesten de remkabels ook losgemaakt worden. Vervolgens hebben ze me gevraagd of ik de remkabels ook los wilde hebben. Dus flevobike heeft alles voor mij opnieuw geinstalleerd. Bij noodstoppen trekt de fiets meestal wel iets maar niet dat je het niet onder controle hebt.

Groeten,


tom hospes