donderdag 16 november 2006

Antileklinten

Vandaag heb ik antileklinten (Anti Platt) opgehaald om in m'n buitenbanden te leggen.

Omdat er geen 20" versie is, heb ik een grotere maat moeten nemen. Ik had keuze uit de oranje versie voor 26" en de blauwe versie voor 28". Gezien de oranje duurder is, heb ik voor de blauwe gekozen; inkorten moet ik zowiezo. Ik vraag me af of er los van de lengte en de kleur en de prijs van de linten ook nog een ander verschil is tussen de oranje en blauwe versie. Dikte misschien? Of toch de breedte?

Het inkorten is geen probleem maar de linten recht in de buitenband leggen valt vies tegen. Uiteraard heb ik wel een licht opgeblazen binnenband gebruikt om het antileklint tussen binnenband en buitenband te klemmen zodat hij op z'n plaats blijft zitten maar dan nog vind ik het lint niet echt lekker recht zitten. Maar goed, ik heb ze in de banden gekregen. Het achterwiel heb ik gedemonteerd om het lint erin te leggen; het wiel eruit halen is minder werk dan gaan klooien in de achterwielkast.

Ik hoop nu wel dat anderen geen gelijk gaan krijgen met gevaar voor klapband door de antileklinten.

4 opmerkingen:

allewedertje zei

Eens benieuwd of je verschil zult merken kwa rijgedrag. Totnogtoe heb ik alleen maar met antileklint op (tussen?) de achterband gereden en daar heb ik niet veel van gemerkt, maar dat was ook op een G-Ribs. Dat was op zich al geen snelle band.
Het verband tussen een antileklint en een klapband ontgaat me echter ....

WFvN zei

Ik heb ook alleen ervaring met m'n Alleweder waarbij ik zo'n lint in een Big Apple en in een G-Ribs heb gehad. Toen geen verschil opgemerkt.

Ik heb er vandaag mee gereden maar kan ook nu niet echt zeggen dat het eventuele verschil merkbaar is.

Over dat klapbandverhaal: het gerucht gaat dat de binnenband slijt op de plek bij de overlap waar het lint eindigt. Het is niet ondenkbaar dat de binnenband eventueel zou kunnen slijten door het opstaande randje van het antileklint.

Ik ben vandaag trouwens wel flink aan het 'hobbelen' gegaan. Minimaal één band ligt niet goed in de velg óf is het toch het antileklint wat ik voel. Ik gok in eerste instantie op het eerste punt.

Hoe legt jij trouwens het antileklint erin? Blijft het bij jou netjes recht liggen?

Anoniem zei

@atwfvn
zie het verhaal van frank van der laan
op http://tinyurl.com/yb5uj6 over he klapbandverhaal

WFvN zei

Juist! Dat bedoel ik dus. Nu ben ik niet van plan om het hele jaar met antileklinten rond te rijden maar alleen in de winter. Bij het wisselen van de buitenbanden tussen 'zomerbanden' en 'winterbanden' kan ik dan de binnenbanden goed inspecteren