donderdag 29 juni 2006

Remkabelprobleem; probleem verplaatst

Toen ik vanmorgen van de IJsselbrug afreed en bij de verkeerslichten tot stilstand wilde komen, voelde ik ineens minder weerstand in m'n linker remhendel. Dit gebeurde onder een 'TAK'-geluid. Tja.... één gedachte gaat dan door m'n hoofd: remkabel weer kaduuk.

Op het werk heb ik direct de boel geïnspecteerd; inderdaad, remkabel voor de helft doorgetrokken. Omdat ik 2 remkabels in m'n fiets heb liggen, heb ik direct de kabel vervangen; een minuutje of 20 werk.

De vorige keer dat de kabels gebroken waren, was dat aan de onderkant van de remgreep, zeg 5 mm onder de verdikking in het uiteinde van de kabel. Nu was hij direct onder de verdikking gebroken.

Verder heeft het zelfklevend klittenband wat op de rolbeugel geplakt zit voor het dakje ook wat problemen. Vlak na monteren van de 2 stukjes klittenband, liet het klittenband aan de ene kant van de rolbeugel los. Uiteraard heb ik de klittenband eerst flink verwarmd met de föhn maar dat is het probleem niet. De klittenbandlaag zelf laat los van de lijmlaag terwijl de lijmlaag dus netjes op de rolbeugel blijft zitten. Vandaag liet ook het andere stuk klittenband los. Omdat ik nog op m'n werk ben, heb ik de lijm op de kap voorzichtig verwarmd en vervolgens het klittenband weer aangedrukt. Maar eens zien of het houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan zet ik ook daar een ander stuk klittenband op waar ik nog geen problemen mee heb gehad.

[update]
De klittenband heeft wederom niet gehouden. Dus heb ik de lijm verwijderd (dat ging gemakkelijk; gewoon de föhn erop en vervolgens de lijm 'oprollen' en eraf trekken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch een vervelend probleem lijkt me zo, stel je voor dat het niet de Ijsselbrug was maar een afdaling in de Ardennen.

Zou er nog een keer een beta-versie van de Versatile uitkomen of wordt alles geleidelijk veranderd?

eduardbotter zei

Ik gebruik klittenband van tesa met een extra contactlijmlaag van bisonkit op de tape en op het andere oppervlak. Even laten drogen en het blijft perfect zitten. Misschien dat door het verwarmen de kleeflaaf loslaat van het andere deel. groet van Eduard Botter

WFvN zei

Het ligt echt aan het klittenband zelf want dit probleem heb ik nog nooit eerder gehad terwijl ik toch echt al meters van dat spul verwerkt heb.

Wel heb ik al eens bisonkit gebruikt om klittenband op een oppervlak te lijmen zoals je aangeeft. Bijvoorbeeld op het Questdekje blijft klittenband niet geweldig zitten. Daar is gebruik van andere lijm echt geen overbodige luxe.