zaterdag 17 juni 2006

Bike Try Out Day


(Foto: Jasper Rutjes; meer foto's van hem zijn hier te vinden)

Vandaag hield Tweewielspecialist Scholten weer een Bike Try Out Day.
Voorgaande jaren was het (vrijwel) specifiek voor ligfietsen. Dit jaar ook voor 'normale' fietsen, elektrisch ondersteunde fietsen, bakfietsen, aanhangfietsen en fietskarren.

Mijn Versatile heb ik aan het begin van het 'probeerplein' gezet met de klep open. Dat werkt vrij goed als aandachttrekker. De algemene 'velomobielflyer' heb ik op de zitting gelegd. Redelijk wat mensen hebben een folder meegenomen.
Een stel Italianen heeft veel foto's gemaakt van mijn Versatile. Vol bewondering werd zo'n beetje elk aspect op de lichtgevoelige plaat vasgelegd.

Wat betreft het rendement van zo'n dag.... tja, een ligfiets koop je niet 'even'. Maar ik heb wel een man gesproken die ik 4 jaar geleden van informatie heb voorzien op zo'n 'Bike Try Out Day'. Deze man is tegenwoordig ook aan het ligfietsen met z'n vrouw. Niet alleen de Try Out Day van 4 jaar geleden was dé doorslaggevende factor maar heeft wel bijgedragen. De man en zijn vrouw zijn helemaal happy met hun Hurricanes.

Ook heb ik een man gesproken die serieus geïnteresseerd leek in velomobielen. Uiteraard vroeg hij me naar de prijs van de fiets. Ik vertelde hem dat hij mocht gokken maar dat hij vermoedelijk zou schrikken. De prijs viel hem nog enigszins mee; goedkoop is het uiteraard niet. Maar de man is fanatiek racefietser en is hogere prijzen voor fietsen wel gewend (4000 euro oid. voor een 'beetje' racefiets).

De opkomst (qua publiek) viel wat tegen. Echter zaten er bij de bezoekers absoluut geïnteresseerde mensen. Wie weet zien we enkele mensen over een jaar of wat weer alleen dan met eigen ligfiets.

3 opmerkingen:

Wijnandt zei

Da's een wel heel ideale lokatie: een fraai probeerparcours, gestoffeerd met terrasjes :-) . Zou deze ligfietshandelaar genegen zijn om de CF bikes van Rans te importeren? Die slaan een heel mooie brug tussen bukkers en ligfietsen. In de USA zijn de mensen er laaiend enthousiast over. Zie vooral crankforward.

Anoniem zei

Wilfred,

je links naar de velomobielenfolders werken niet meer. Is Iddo van het web verdwenen?? Ik heb net vanochtend mijn laatste folders verspreid aan een aantal scholieren, toen ik op verzoek van Gerard Dekkinga (Questrijder uit friesland en leraar op het zuiderzeecollege in Lemmer/emmeloord)mijn Mango demonstreerde voor een projectweek energie. Heb jij nog een origineel PDF file??
Jaap Laméris (mango 62)

WFvN zei

Ik heb de 2 bestanden nog op mijn pc staan. Ik heb ze direct online gezet en als 'mirror' geplaatst op m'n weblog. Je kan ze dus in ieder geval vanaf de mirror.