maandag 28 november 2005

Het weer: velomobielenweer

Op de radio was lokale weerman Ton ten Hove er duidelijk over: het zou vandaag drukker zijn op de weg omdat mensen die normaal de fiets of brommer pakken, vandaag wegens mogelijke gladheid de auto pakken.
Dit klinkt als echt velomobielenweer.

Wegens de lagere temperatuur heb ik vandaag maar een muts over m'n pet gedaan om ook de oren goed warm te houden. Verder nog een kol om m'n hals met een stukje stof op de borst tegen tocht. Verder had ik aan m'n bovenlichaam alleen een dun hardloopshirt met lange mouwen. Ik heb het heerlijk aangenaam gehad.

De Versatile had het duidelijk wat minder aangenaam. De achterveerpoot was duidelijk trager. Of dat nou komt doordat het vet wat dikker is bij lagere temperaturen of dat er toch nog niet genoeg vet in de veerpoot zit, weet ik niet. Vanmiddag maar een paar pompjes bijgeven.

Het schakelen ging op een gegeven moment ook duidelijk stroever. De oorzaak is me nog niet duidelijk. De plekken die het kunnen veroorzaken zijn:

  1. De naaf zelf
  2. De clickbox aan de naaf
  3. De kabels
  4. De gripshift

4 zal het niet geweest zijn. Die bevindt zich in de fiets waar ik het toch aangenaam had. Blijft dus over de overige 3 onderdelen. Welke het was? De olie die nu 3100 km meegaat en nog de eerste vulling is? Of toch een ander onderdeel. Het schakelen ging dus stroef maar even doorratelen met de gripshift en het stroeve was weer verdwenen. Echter na een minuutje rijden ging het schakelen toch weer zwaarder (wat weer verholpen was na even een paar keer schakelen enz.) Even in de gaten houden dus. Verder heb ik een voorspoedige rit gehad. Het was heerlijk rustig op het fietspad.

Geen opmerkingen: