vrijdag 28 november 2008

Remperikelen en meer

Ik wordt met enige regelmaat op vrijdagochtend 'aangenaam' verrast door een vrachtwagen die tegenover Emmawijk op het fietspad staat te laden en lossen. Soms pik ik daar daarom de verkeerslichten voor auto's mee. Vanmorgen kon ik nog wel achter hem langs het fietspad weer op. Elegant is anders.

Verder heb ik vanmorgen 2 agenten een bon zien uitschrijven aan een fietser. Bij het Deltion stonden ze in een dubbele S-bocht in het fietspad, in het donker, onder de bomen de boel in de gaten te houden.
De enige fietscontroles die ik tot dusver gezien heb, is tegenover het Wokrestaurant, aan de Gelderse kant van de Oude IJsselbrug.

Maar goed, de remperikelen.

Vanmiddag op de terugweg is m'n rem een paar keer blijven hangen. Ik moest dan eerst tot stilstand komen, dan schoot de rem (linker voorwiel) weer los.

Thuis heb ik het wiel van de as gehaald. Blijkbaar was er één spaak gebroken. Dit was ook de laatste spaak die nog vervangen moest worden want de overige 8 spaken die op deze 'soort plek' gemonteerd zijn, heb ik al een keer voorzien van ringetjes achter de koppen.

Fietsen heb ik nog niet gedaan dus hoe de fiets remt, weet ik nog niet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"vrachtwagen die tegenover Emmawijk op het fietspad staat te laden en lossen."

gewoon 0900 8844 opbellen

marcel beekmans zei

ik had ook bijna een bon joh! laat die ellendige agenten maar eens die roodrijders op de bon gooien! heb soms het idee dat ik de enige ben in adam die netjes wacht op het groene licht... nee ze gaan de "brafe burger" jennen wahaha maargoed, ik ben vandaag even op en neer naar de hollandeebrug getuft, even gekeken als die weer open was, die was anemlijk paar manden geleden dicht, wel zo handig om van te voren te weten als ik over de brug kan of met de pont over mot de 27e he,

hopelijk doet je rem het weer goed!!! snel ff rem testen he!!!

kom je de 28e ook naar de tocht der tochten??

groetjes marcel,

WFvN zei

Ik heb me ingeschreven voor de Oliebollentocht. Ik ga dus absoluut proberen om hem ook dit jaar weer mee te rijden.

De laatste keer dat hij in Almere was, was ik wel in Almere, ik was met de velomobiel (toen m'n Alleweder) maar heb de tocht niet meegereden.
Wegens hevige sneeuwval onderweg op de heenweg (ik ben fietsend gegaan), kwam ik volledig opgebrand aan. Ik had totaal geen energie meer om de tocht mee te fietsen. Ik was ook nog eens kotsmisselijk (schijnt normaal te zijn als je helemaal tot het gaatje gaat). Zelfs de volgende dag heb ik niet met goed fatsoen naar huis kunnen fietsen, ik ben tot Dronten gegaan en heb me de laatste 30 kilometer laten ophalen.

Ik hoop dat het dit jaar toch een stuk beter gaat verlopen.