vrijdag 21 november 2008

Wind

Toen ik vanmorgen uit het raam keek, zag ik dat er toch wel redelijk wat wind stond.
Eenmaal buiten leek het wel mee te vallen.

Fietsen door Zwolle ging betrekkelijk probleemloos. Ik had op bepaalde plekken wel eens meer wind gehad.
Toen ik echter boven aan de Spoolderbergweg stond te wachten voor de verkeerslichten, begon ik toch wat meer te merken van de wind. Nadat ik was overgestoken en naar links gedraaid, merkte ik het pas echt..... de wind was toch echt behoorlijk hard. En dat niet alleen. De hoek waaruit de wind kwam, leek niet de gebruikelijke zuidwesten wind te zijn maar meer richting west tot noordwest. In ieder geval had ik de wind veel meer van de zijkant dan ik gewend was.

De IJsselbrug over heb ik dan ook betrekkelijk rustig gedaan. Ik voelde m'n fiets flink naar links trekken. Ik moest ook wat tegensturen om m'n koers een beetje vast te houden.

Bij het wokrestaurant ben ik de weg overgestoken. Ik hoopte weer wat minder wind te merken omdat ik nu niet meer boven het water zat. Maar helaas.... de wind liet nog veel van zich merken.
Het eerste stuk ben ik zonder trappen vooruit gereden. Een vaartje van 22 km/h wist de wind mij wel vooruit te duwen (inmiddels had ik de wind iets meer van schuin achter).

Constant moest ik corrigeren om rechtuit te blijven rijden. Verder ben ik wat meer aan de rechterkant van m'n fiets gaan zitten om zo die kant wat te verzwaren.
Onderweg kwam ik gelukkig minder fietsers tegen. Misschien zijn ze vandaag met de bus?
Wel kwam ik een fietser tegen die _hoe verzin je het_ met opengeslagen paraplu fietste.

In Hattemerbroek heeft de bebouwing gelukkig de wind wel weten tegen te houden. Daar kon ik weer betrekkelijk rustig met wat hogere snelheid rijden.

Geen opmerkingen: