dinsdag 12 augustus 2008

Nieuwe schoenen?

Toen ik aan m'n ligfietscarrière begon, liep ik doorgaans op 'bergschoenen' type B-Hiker. Op een gegeven moment ben ik begonnen met SPD-pedalen en -schoenen. De bergschoenen ben ik toen minder gaan dragen. Op m'n werk heb ik een oud paar staan welke ik van plan was te dragen op het werk. Zodra ik daar kwam, zou ik dan m'n fietsschoenen uitdoen en m'n bergschoenen aan. De praktijk leert dat ik dat niet doe.

Maar de winter komt eraan en met veel nattigheid mis ik de waterdichte eigenschappen van m'n bergschoenen toch wel. Ik bedenk me nu wel 4x voordat ik door een plas loop. Want door een plas lopen betekent gewoonweg natte voeten met fietsschoenen.

Nu heeft Shimano de SH-MT90 in het assortiment:


Ik ben daarom naar de stad gegaan om deze mooie waterdichte bergschoenen met mogelijkheid om fietsplaatjes te plaatsen, aan te schaffen.

Maar helaas. Maat 43 is me net te kort. Ik pas erin maar m'n hak raakt de achterkant en m'n grote teen de voorkant van de schoen. Gewoonweg te kort dus. Maat 44 is wel lang genoeg maar is helaas te wijd. Ik heb enorm smalle voeten met een betrekkelijk lage wreef. Dubbel probleem dus.

Ik ben vervolgens naar de Hema gegaan om daar een stel sokken te kopen die ik 's winters altijd draag. Daarna ben ik weer terug gegaan naar de fietsenmaker om daar opnieuw maat 44 te passen. Maar helaas, nog altijd zijn de schoenen te ruim, ook met de dikkere sokken aan dus.

Het ziet er dus naar uit dat ik deze winter toch weer goed de plassen moet omzeilen.

Ohja, omdat het natte seizoen weer zo'n beetje aanbreekt/aangebroken is, begint het weer tijd te worden voor stroevere banden. Ik heb nog maar 1 KHE Premium liggen. Genoeg voor het achterwiel maar niet voor de voorwielen.
Ik denk dat ik maar een nieuw setje banden ga bestellen in Duitsland. €34,95 inclusief binnenband (de vorige keer had ik Kenda binnenbanden gekregen; die zijn me enorm goed bevallen; goede pasvorm en echt rond gevormd in plaats van een platte rubber buis die rond gemaakt is zoals bij Schwalbe en Vredestein)

Toevallig een lezer in de buurt van Zwolle die ook belang heeft bij een paar KHE Premium's?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zou een oproep doen op de plaatselijke mailinglijst,

Anoniem zei

Quanta costa die schoenen SH-MT90 bij Scholten?

WFvN zei

Heel wat meer dan bij de Fietsgigant in Vriezenveen.
Vriezenveen: van 150 voor 120 euro
Scholten: of het nou 150 of 160 euro is, ik weet het niet. Wel weet ik dat het wel de moeite is om naar Vriezenveen te rijden als je ze wil hebben.