maandag 25 augustus 2008

Puinhoop aan de Boeierweg

Gisteren hebben we een ritje gefietst naar Oosterwolde, Gelderland. Op de terugweg zijn we via Spoolde, over de Spoolder sluis gereden. Via de Boeierweg omlaag over het fietspad was niet echt geweldig.
Eerst kom je over een nieuw betegeld stuk met veel los brekerzand. Vervolgens kom je over een vrachtje putdeksels die niet geheel vlak liggen met het wegdek. Daarna mag je over een slechte overgang gaan bij een inrit naar de weilanden. Op die inrit ligt ook nog eens een flinke vracht zand van een paar centimeter dik. Dat eenmaal getrotseerd blijkt het fietspad onderaan bij de Klipperweg ineens op te houden.

Dat doen we dus niet weer. Ik ga voortaan mooi via Zwolle Centrum naar huis.

4 opmerkingen:

Rob zei

Het is daar inderdaad een beetje een puinhoop. Ik dacht vorig weekend (kwam uit Hengelo via de Boerenland route): 'Snap ik het nou gewoon niet'. Maar blijkbaar is het gewoon zo vreemd daar, ben maar met de auto's mee gereden. Net kwam ik vanaf Kampen Zwolle binnen en dan is het ook voorzichtig gezegd enigszins onduidelijk hoe je nu eigenlijk Stadshagen in moet komen. Allemaal afgezette fietspaden, waar je overigens verder prima doorheen kunt, en wazige borden.

Woon je trouwens in Stadshagen, volgens mij heb ik je vorige week de Drapenierlaan in zien draaien.

WFvN zei

Het is op de Boeierweg inderdaad helemaal niet zo gek meer als je met de auto's meerijdt. Helaas zijn er ook flink wat fietsers die ervoor kiezen om de fietsstrook aan de linkerkant te nemen ('leuk' als je tegen de bult opfietst vanaf de Klipperweg richting de sluis).

Vanaf Kampen naar Stadshagen?
De meest makkelijke/mooie route is om bij Westenholte de Rozentunnel te nemen. Maar inderdaad, ook daar puinhoop. Bij binnenrijden van Westenholte wordt je geconfronteerd met een omleiding. Die negeer ik lekker (in ieder geval buiten werktijden van werklui) en ga gewoon rechtdoor om op een gegeven moment linksaf te slaan de Rozentunnel in (rechtsvoor heb je dan een vrij grote speeltuin bij een basisschool). Je komt dan uit bij het winkelcentrum van Stadshagen. Ook leuk daar trouwens, je moet dan na de Rozentunnel de weg oversteken en een parallelweggetje nemen. Maar die staat vaak geblokkeerd door (vracht)auto's van werklui. Zeker met de Versatile neem ik daar dan ook gewoon lekker de rijbaan.

Verder woon ik inderdaad in Stadshagen. Aan de Koperslagerstraat tegenover het stadspark (aangrenzend aan het winkelcentrum). De Drapenierlaan neem ik zo af en toe als ik naar de noordkant van Zwolle moet (bijvoorbeeld de Meppelerstraatweg voor elektronicazaak Fakkert). Maar zo vaak gebruik ik die niet. Afgelopen week geloof ik niet dat ik die genomen heb.

Welke 'Rob' heb ik het tegen trouwens? Rob-Questrijder-B.? Je naam is wel aanklikbaar naar een bloggerprofiel maar de link is 'dood'

Mick zei

Bij uitzondering ligt in Amsterdam wél het asvalt van het autoverkeer open (en is afgezet) terwijl fietsers en voetgangers door kunnen: En dat nog wel op 'n belangrijke rotonde vlak bij de afslag Overtoomseveld van de A10.CBR-gebied.
Reden is het ingraven van rioleringsbuis-dikke dubbelwandige pijpenb tbv de stadsverwarming van nieuwe huizenblokken.Middels surpluswarmte van het 'Afval Energie Bedrijf'.
In meerdere opzichten is het tij dus wat aan het keren(?).

Rob zei

Rob de niet-velomobieler. Ik forens regelmatig (2 tot 5 keer per week) met de racefiets tussen De Groene Flat aan het water bij de Mastenbroeker brug en Vollenhove (Nederlands lucht en ruimtevaart lab). Twee collega's hebben een velomobiel, dus misschien komt het er nog wel eens van :-)