maandag 14 januari 2008

Lekker fietsdagje en route Kampen-Stadshagen

Een tijdje geleden schreef ik over de nieuwe fietstunnel tussen Stadshagen en Westenholte. Ik heb toen ook de afstand opgemeten tussen de kruising met verkeerslichten in 's Heerenbroek en huis via de tunnel. Dat was 4,33 kilometer.
Vandaag ben ik in 's Heerenbroek linksaf geslagen en heb de oude route 'binnendoor' gereden. Voorheen was dat de kortste route naar huis. Nu dacht ik dat het niet zo gek veel scheelde met de route via de nieuwe tunnel maar de uitkomst is toch anders. De 'oude' route is 5,17 kilometer, dus bijna een kilometer verder dan via de nieuwe fietstunnel.

Mijn route Zwolle-Kampen ga ik dus bijstellen. Die zal voortaan door de fietstunnel gaan. De weg/het fietspad is daarlangs ook nog eens een stuk beter dan de oude route waar ik veelvuldig opgelapt asfalt en klinkers moet rijden.

Verder heb ik vandaag eindelijk weer een lekkere fietsdag. De dag is begonnen met een ritje huis-werk met een gemiddelde van zo'n 22,5 km/h. Vervolgens is de route van werk naar Kampen gegaan waarbij ik de wind schuin in de rug had en snelheden van 34 tot 38 km/h op de teller kon krijgen. De terugweg ging een stuk moeizamer want ik had de wind schuin op kop. Toch kon ik snelheden van 28 km/h rijden. Eindgemiddelde staat op 25,85 km/h over een afstand van 45 kilometer op een winderige dag.

Geen opmerkingen: