woensdag 9 januari 2008

Adviezen opvolgen

Voor de verandering ga ik maar weer eens klagen over de lage snelheid. Vanmorgen had ik een 'daverend' gemiddelde van 'maarliefst' 19,19 km/h volgens mijn Sigma BC-1600.
Vanmiddag had ik een totaalgemiddelde wat gelukkig hoger lag maar ook nog net de 21 km/h niet haalde. Grandioos slecht dus.

Stapsgewijs ga ik toch ontdekken waar exact de oorzaak ligt. Maar ik ga dat wel in rap tempo doen. M'n fiets is inmiddels bijna hélemaal gecontroleerd. Lagers van de voorwielen heb ik vervangen. De Rohloff heb ik nieuwe olie gegeven, de achterbrug schoon gemaakt, de voorste ketting een schakel ingekort. Vanavond heb ik de HPV-banden onder m'n fiets weggehaald en er een stel nieuwe Marathon Racers onder gedaan zónder antileklint. Alleen het achterwiel heeft wel Joe's Super Sealant in de binnenband.

Morgen ga ik eens kijken wat dat met m'n snelheid doet. Ongeacht de uitkomst ga ik toch maar eens net als KoeQuestrijder Kees van M. rijden: liever een keer lek met hogere snelheid, dat is in het totaalplaatje toch sneller dan met langzamere banden rijden die minder lek rijden.

Morgenmiddag ga ik naar de dokter om een wat dikkere moedervlek te laten verwijderen die onder de boord van m'n broek zit; dat is nogal eens irritant. Dan ga ik direct advies 2 opvolgen. Op mijn weblog werd ik er onlangs op gewezen maar ook vandaag maakte de fietsenmaker de opmerking toen hij hoorde over m'n conditie: mogelijk de ziekte van Pfeiffer? De dokter leg ik het morgen dus ook maar eens voor. Niet geschoten, altijd mis. Het is in ieder geval niet normaal dat ik hijgend boven aan een trap kom te staan als ik omhoog loop. Ook al heel snel een lichte verzuring voelen in m'n bovenbenen is niet wat het moet zijn. Het ligt niet aan de afstelling van de trappers/stoel want die is al tijden ongewijzigd.

Mocht mijn snelheid morgen alsnog veel te laag liggen, dan ga ik voor de zekerheid de sporing nog een keer controleren. Afgelopen week is het ene voorwiel gedemonteerd geweest. Wellicht dat de sporing toch negatief beïnvloed is bij het vastschroeven van de kogelkopjes.

Zodra ook dat in orde is, dan zou ik niet meer weten waar het aan de 'hardware' kan liggen. M'n hele fiets heb ik dan gecontroleerd en waar nodig onder handen genomen. Dan blijft er echt nog maar één oorzaak over voor de lage snelheid: ikzelf.

Geen opmerkingen: