donderdag 10 januari 2008

Snelheid met Marathon Racers

Gisteren heb ik op de heenweg 19,19 km/h gereden. Dat was met Vredestein HPV's met daarin antileklinten. Vandaag heb ik gereden met nieuwe Schwalbe Marathon Racers.
Gisteren was er redelijk wat wind van (schuin)voor op de heenweg, vandaag was die nog wat meer.

Mijn gemiddelde snelheid vanmorgen? 22,54 km/h

Gistermiddag kon met lichtelijk bovengemiddelde inspanning 30 km/h rijden op de terugweg. Ik ben benieuwd wat dat vanmiddag wordt.

[edit]

Toen ik vandaag thuis kwam van het werk stond m'n teller op 24,5 km/h gemiddeld. Dat is wel even wat anders dan 19 km/h. 24,5 km/h lijkt misschien alsnog weinig maar voor mijn woonwerkroute in deze tijd van het jaar vind ik het niet beroerd slecht.

Ik heb het retourtje vandaag tenminste weer binnen het uur gereden. Dat heb ik gisteren niet gered.

Ook ben ik bij de dokter geweest maar heb niet meer gevraagd naar de mogelijkheid van Pfeiffer. Dit verschil in snelheid komt dus echt puur door de banden en/of de antileklinten.

4 opmerkingen:

Bruno Van den Bussche zei

Wilfred,
ik rij momenteel ook aan een kruissnelheid van 25-26 per uur. In de zomer is dat 30. Er staan wel marathon plus banden bij me op.
Wat je zou kunnen doen is van een medevelomobilist eens een quest lenen en kijken wat daar je kruissnelheid is.

Groetjes, Bruno.

WFvN zei

Kruissnelheden van 25-26 km/h zou ik nog niet eens zo schrikbarend vinden. 22 met moeite wel, dat was bij mij regelmatig het geval. Met de Racers kan ik weer kruissnelheden rijden van 28 km/h vlak wegdek zonder extreme invloed van de wind.

Wat betreft het lenen van een Quest, het is me niet helemaal duidelijk hoe dat zou kunnen helpen. Omdat ik normaal geen Quest rijd,is het een niet al te best referentiekader denk ik. De Versatile van Marrianne de schuur uitrijden (waar al Racers onder zitten welliswaar alle binnenbanden voorzien van Super Sealant) zou dan denk ik zinniger zijn. Zelfde fiets, andere banden. Maar een stel banden vervangen is ook niet zo'n punt, dus heb ik dat gedaan.

De HPV's staan al bekend als toch wel minder snelle banden dan de Racers. De antileklinten doen de snelheid ook geen goed. 1+1=2

Nu alleen hopen dat ik niet te vaak lek ga rijden met de Racers. En ook hopen dat ik niet last ga krijgen van de mindere grip met nat weer. Maar goed, ik weet ervan dus kan ik daar rekening mee houden.

Bruno Van den Bussche zei

Met de quest zou je 35-36 km per uur moeten kunnen rijden als je met de versatile 30 rijdt. De olie van de naaf speelt met wintertemperaturen een belangrijke rol. Zo kan je (voor een deel natuurlijk) zien of er zware invloed van de fiets is of het aan de piloot ligt. Het lichaam werkt het best tussen 15 en een 23 graden. Daar zitten we nu een stuk onder.

Bruno.

WFvN zei

Ah, op zo'n manier. Maar goed, blijkbaar heeft de bandenkeuze al een enorme mep van het probleem opgelost.