vrijdag 16 februari 2007

Nog meer euvels

Na de paar euvels die me afgelopen week opgevallen zijn, zijn er nog 2 bijgekomen.

Omdat m'n fiets wat zwabberiger lijkt aan te voelen dan hij normaal gesproken doet, heb ik de achterbrug maar eens wat beter bekeken op het werk. Er zit aardig wat speling tussen de 2 aluminium delen waaruit de achterbrug is opgebouwd.

Onderweg hoorde ik op een gegeven moment m'n fiets kraken bij het insturen en bij het uitkomen van bochten. Thuis heb ik gezocht naar de oorzaak van de kraak. Het lijkt te komen uit het scharnierpunt van de achterbrug.

Ik heb ligfietsshop Tempelman gebeld met de vraag of ik morgen langs kan komen (wat ik dus in de planning had). Helaas zitten ze morgen helemaal volgepland met afspraken. Ik heb daarom een nieuwe afspraak gemaakt. Komende donderdag begint de voorjaarsvakantie die anderhalve week zal duren. Ik heb daarom een nieuwe afspraak gemaakt in mijn vakantie op vrijdag 2 maart.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uuhh, waarom ruil je de Versatile niet in voor een Quest, misschien minder problemen...:)

WFvN zei

Grappenmaker :D

Hoewel mijn Versatile de 21e is in een serie van (inmiddels) een stuk of 50, is het toch een wat ouder exemplaar. De oudere exemplaren hebben gewoon nog bepaalde dingen die aangepakt moeten worden en dat gebeurt ook.
Dat van de achterbrug is bekend bij oudere modellen. De nieuwere modellen hebben daarvan en ook van andere dingen geen last. Ongetwijfeld zal het probleem aan mijn Versatile worden opgelost.

De Quest is natuurlijk ook een geweldige machine maarja, minder geschikt voor mij. Ik rijd veel in de stad en dagelijks 2x een bocht die onmogelijk met de Quest te nemen is. Daarbij heeft ook de Quest soms z'n euvels. Brekende achterassen is ook bij de Quest voorgekomen bij de eerste 26"-versies. Kettingperikelen heb ik ook 2x van dichtbij meegemaakt. Ik denk wel dat die fiets minder euvels heeft maar die draait dan ook al flink wat langer mee. Verder heb ik ondermeer ook voor de Versatile gekozen vanwege z'n robuustere stroomlijn. Daar heb ik nog altijd geen spijt van.

Geef mij een fiets met de snelheid van de Quest, de robuustheid van de Versatile, een Rohloffnaaf in plaats van een derailleur, een openslaande klep en natuurlijk de wendbaarheid van de Versatile.
Maar helaas..... die bestaat niet.

En nog een probleem..... een nieuwe Quest valt op korte termijn niet aan te komen.