zondag 15 februari 2009

Plat Zwolsch (verlate) nieuwsjaarstocht

Vandaag ben ik met de 10e nieuwjaarstocht van Plat Zwolsch meegereden. Het bericht staat nog op m'n 'oude' weblog over Versatile021. Dus ja, ik ben nog met m'n Versatile gegaan. Met de Quest is ook nog geen optie want de bovenkant ligt er nog af, de elektronica moet nog worden aangebracht, etc.

Het weer was vandaag gerust waardeloos te noemen (hoewel.... echt velomobielenweer). De opkomst was er niet minder om. Met zo'n 9 velomobielen en 7 blote ligfietsen zijn we op pad gegaan. Ik heb ook kennis gemaakt met wat lezers en mensen die reacties geven op m'n weblog. Okkie en XL-Network reden vandaag ook mee. Toch leuk om elkaar ook eens IRL te ontmoeten.

Al heel snel na vertrek hadden we de eerste lekke band te pakken. En we waren Zwolle nog niet uit of een tweede lekke band bood zich aan. In dit tempo zou het wel een heel traag ritje worden. Maar de rest van de rit zijn we gespaard gebleven.

De route ging langs een flink stuk van de Hanzelijn-in-aanbouw. Bij de brug over de IJssel bij Hattem zijn we gestopt. Wijtze heeft daat wat dingen verteld. Veel heb ik er niet van opgevangen want er kwam een kleine wijziging. Paulus reed mee maar dat was na een weekje ziek thuis blijven. Hij was er nog niet bovenop en gaf aan dat hij weer naar huis ging omdat z'n gesteldheid nog niet goed genoeg was. Mij vroeg hij om de taak als achterrijder over te nemen. Dat heb ik gedaan.

Ergens bij De Zande haakte Marcel B. af in verband met bepaalde omstandigheden en ook Harry G. ging naar Zwolle terug (ik gok om Marcel de weg te wijzen).

We zijn nog een stuk verder richting Kampen gereden. Op de terugweg hebben we nog een stop gemaakt bij het café waar eerder Marcel en Harry afgehaakt zijn. Daarna volgde een rit naar Zwolle terug.

Bij Paulus aangekomen had ik 24969 kilometer op de teller. Nu, thuis, staat hij op 24973 kilometer. Dus nog 27 kilometer fietsen en ik heb de 25000 kilometer toch gehaald met m'n Versatile. Dat moet lukken voor donderdag, want dan gaat V021 van eigenaar wisselen.

2 opmerkingen:

marcel beekmans zei

hej kerel,
i moest terug naar de hoofdstad om dat een hele goede vriend binnen een par uur gaat overlijden zo is de verwachting, vandaar dat ik zij zalk naar zwolle gegaan was. was de tocht veder goed verlopen? hop het!!

groetjes marcel,

WFvN zei

Ik las het net op je weblog over Johan. Sterkte gedurende de komende tijd. Vrienden/dierbaren verliezen zijn de 'minder leuke' (zacht uitgedrukt) dingen in het leven.