donderdag 11 december 2008

Spiegeltje monteren een idee? Of op z'n minst gewoon even naar links kijken?

Tja, dat was de vraag die mij vandaag 2x binnen 75 meter tebinnen schoot toen ik tot tweemaal toe gesneden werd door oudere dames op de fiets.

Op de Zuiderzeestraatweg moet je richting Zwolle in Wezep eerst aan de linker kant van de weg fietsen omdat ze rechts nog bezig zijn met werkzaamheden. Er waren binnen die eerder genoemde 75 meter 2 dames op leeftijd die met de fiets vanaf de andere kant kwamen oversteken om ook 'links' te gaan rijden richting Zwolle.

De eerste dame kwam nagenoeg haaks op het fietspad aanrijden en knalde haar fiets zonder pardon voor de mijne. Naar links kijken is overduidelijk niet in haar opgekomen.

De tweede dame kwam wat schuiner aanrijden en had mij meer 'linksachter' zitten. Maar enige moeite doen om naar links te kijken was ook deze dame teveel moeite en kwam ook zonder pardon het fietspad opknallen.

Hoewel de dames al enigzins op leeftijd waren (de 30 waren ze duidelijk gepasseerd), waren ze nog geen krakkemikkige tere zieltjes.

Misschien dat een spiegeltje wat voor ze is. Kan wellicht schelen, mochten ze last van de nek hebben.

Maar goed, was wel toeval..... 2x nagenoeg hetzelfde ding in zéér korte afstand/tijd na elkaar.

4 opmerkingen:

Peter Kindt zei

Ik kom op sommige vrijliggende fietspaden met vertakkingen (of opritten vanuit woonwijkjes) ook regelmatig fietsers tegen die zonder te kijken gewoon hun fiets op het doorgaande fietspad knallen.

Dit gaat natuurlijk vrijwel altijd goed: brommers horen ze wel aankomen en andere fietsers rijden met dezelfde snelheid als zij en dat veroorzaakt op zo'n moment dus nooit een probleem. De zeldzamere snellere forens (op racefiets, mountainbike of ligfiets) komt echter wel in de problemen....

Ik hou er maar gewoon rekening mee en probeer het weggedrag wat in te schatten. Over het algemeen kun je dit soort gedrag goed aan zien komen.

gr. Peter

marcel beekmans zei

vaak denken ze r niet bijna en gaan gewoon de weg op!! had ik laats in diemen, ik reed toen op de nazca ( uhun laats..dt was in de zomer ) ik moest toen vol in de remmen om mevr niet van haar sparta metje te rijden... even later ging naast haar rijden en zij "mevr het is beter om eerst even te kijken voor u de weg op gaat wand ik had u bijn aangereden op volle snelijd " mevr bood haar verontschulding netjes aan, ook wel netjes,

groetjes marcel,

Mick zei

Tegen niet kijkende maar domweg afsnijdende sujetten baat natuurlijk geen harnas maar mijn 'boegvlag' geeft de ingevaarbrengende uitwijkers wel 'n argument minder als "Ik keek over u heen".
Ik geef wel toe dat nóg meer in de kijker rijden ook míjn pakkie an niet echt is...

WFvN zei

Tja, zolang mensen complete vrachtwagens en bussen nog 'over het hoofd' zien.........