zondag 28 september 2008

Werkzaamheden aan de nieuwe Westenholterallee

Afgelopen week ben ik 2x langs m'n oude route gekomen. Eerst een keer op een terugweg van werk naar huis. Ik zag toen dat fietsers niet meer over het industrieterrein hoeven om te rijden.

Fietsers moeten vrij plotseling de rijbaan op als je vanaf de Spooldersluis omlaag rijdt richting de Klipperweg. Onderaan in de bocht houdt het fietspad bruut op. Auto's hebben zich overigens netjes gedragen toen ik ook mijn plek innam op de rijbaan.

De volgende ochtend ben ik via m'n oude route naar het werk gereden. Bij Auto's Wieten is de fietsstrook van de rijbaan gescheiden met een tijdelijke vangrail.
In een lichtelijk bochtig gedeelte is echter wel wat ruimte van de fietsstrook 'afgesnoept'. Ik pas er met de velomobiel wel langs maar riant is het niet.

Hoewel de route weer wat minder vervelend is geworden dan een week of wat geleden, ik ga komende week toch maar weer via Zwolle Centrum en ga sporadisch weer langs m'n oude route om te zien of het dan wel weer goed begaanbaar is.

Voordeel van de route via de stad is overigens wel dat dat 2x 1 kilometer per dag extra is.

Dan nog wat over werkzaamheden op de Zuiderzeestraatweg bij de Oostersedijk. Daar is nu een 2e slinger aangebracht in het fietspad. Dit is in de vorm van betonplaten die de fietsers 'naast' het fietspad laten rijden. Deze slinger valt in tegenstelling tot de oudere (die niet in gebruik is op dit moment maar ook nog niet verwijderd) wel fatsoenlijk te rijden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"Voordeel van de route via de stad is overigens wel dat dat 2x 1 kilometer per dag extra is."

waarom ga je niet via een van de nieuwe tunneltjes, pak de zalkerdijk en je hebt extra km's en rustig fietsen

WFvN zei

Hm, dat kan ik wel eens een keer doen op de terugweg. Het lijkt weer 2 kilometer langer te zijn dan via het centrum. Normaal doe ik 4 kilometer tussen huis en Spooldersluis. Google Maps lat me ongeveer 6,5 kilometer zien vanaf huis via de Zalkerdijk naar de Spooldersluis.

Anoniem zei

dat lukt me noet om met gm uit te rekenen. ook niet in loop scenario..:) google kent de tunnels nog niet. Dus hij lijdt je om.

de tunnel bij ecodrome kent ie trouwens ook niet , krijg je leuke omwegen