donderdag 24 april 2008

Spierpijn

Dat mijn bovenbenen meerdere spiergroepen bevatten, is me inmiddels weer even goed duidelijk gemaakt door m'n lichaam.

Gisteren was de laatste schooldag van onze examenklassen. 's Middags hebben ze een uitje georganiseerd naar Karting Plaza in Nijverdal. Daar hebben we gekart en gelasergamed. Erg leuk allemaal.
Lasergamen had ik nog nooit gedaan dus dat was nieuw voor me. Ik heb me uitstekend vermaakt.
Maar met dat lasergamen heb ik vaak gebukt gelopen waarbij ik 'half gehurkt' liep om 'laag' te blijven.

Vandaag kan ik bijna niet meer de trap omhoog of omlaag lopen vanwege spierpijn. Ook lopen gaat niet geheel normaal. Met fietsen heb ik er echter totaal geen last van, ik kon vanmiddag zelfs een flink stuk iets meer dan 40 km/h op de teller krijgen over een langer stuk. Maar ik gebruik met fietsen dus duidelijk andere spiergroepen dan met lopen en met traplopen.

3 opmerkingen:

Mick zei

Is het niet raadzaam/ om bij 't gebruik van laserstralen iets van oogbescherming te hebben? Zo'n 'behandeling'lijkt me niet zonder gevolgen...
Eens bij de Lidl laten verleiden tot de aanschaf van 'n "laserpingpong"-spel. Dat bleek echter met rood licht en niet met echte laser te werken (voor de veiligheid).m,n Stiefdochtertje waartegen ik speelde raakte al vrij snel verveeld dus dat staat ook weer in de kast. Met mijn Thys 222 die ik Vrijdag voor 'n spotprijsje in Purmerend heb verkregen train je uiteraard wéér andere spieren...
Daar heb ik je trouwens nog voor proberen te tippen.Maar ik kon niet riskeren dat nog weer iemand anders...

WFvN zei

Over die laserstralen: hele goede!
Er worden weldegelijk laserstralen gebruikt bij het spel. Ik weet echter niet wat het vermogen is van die lasers, mogelijk veilig, mogelijk niet (zoals veel goedkope laserpointers die op bijvoorbeeld braderieën te koop zijn).
Ik heb al een keer 'kennis' gemaakt met het effect van een laserpointer in m'n oog. De gevolgen waren gelukkig niet heftig genoeg om blijvend te zijn: een half uur een vlek voor m'n linker oog die gelukkig weer helemaal verdwenen is.

Roeifiets: wil er best graag 1 hebben en bij je vorige tip had ik ook daarvoor ook al mailtjes met 'te koop' van ligfiets.net in m'n mailbox laten komen. Maarja, geld kan je maar één keer uitgeven. Gezien ik over ongeveer een jaar een Quest moet kunnen betalen, moet ik toch her en der wat prioriteiten stellen.

Maar als ik een roeifiets aanschaf, zal het eerder een Revolver zijn denk ik.

Maar goed, alles op z'n tijd. Het zal er vast nog wel een keer van komen dat er 1 in de garage komt te staan.

Spierpijn is vandaag een klein beetje minder maar nog altijd niet weg :D
M'n leerlingen vonden het wel komisch. Ik heb ze ook gezegd dat ik me voelde als een pas geboren veulen wat nogal zwabberig op z'n benen staat.

Mick zei

Gecompliceerde materie trouwens die Thys-techniek. Het komt er op neer dat ik 'n (prachtige) 222 heb gekocht
die helaas wederom niet upgradeble is naar 't CVT- of revolversysteem...
Omdat de sperlager/snek-naaf ontwikkelt door Derk Thijs voor die systemen breder en asymetrisch is...Alleen geschikt voor 'n 'latere uitvoering' van de Thys 222.
Het is dat eenmaal geproefd aan de lineaire
overbrenging blijf je proberen.
Lange benen hebben maakt het e.e.a. wel simpeler trouwens (en in mijn geval zou ik dan waarschijnlijk al
uit de voeten hebben gekund...).