vrijdag 4 april 2008

20.000 kilometer

Vanmorgen op de heenreis naar het werk was het dan eindelijk zover. Toen ik net Wezep binnen was gereden, nog vóór de rotonde bij de Willem de Zwijger kazerne, sprong de kilometerteller van 19.999 kilometer naar de 20.000 kilometer.



Sinds ik de fiets heb, heb ik net niet gemiddeld 20 kilometer per dag gereden. Niet onaardig dacht ik.

Op naar de volgende 10.000 kilometer.

7 opmerkingen:

Mick zei

Gefeleciteerd!
Ik hoop alleen niet dat het in de remmen vliegen voor het maken van de foto tot ernstige verkeersopstoppingen heeft geleid("Zwolse toestanden")/
En wat vind je Fujin daar nu van?!

WFvN zei

Neehoor, niet in de remmen gevlogen. Ik was al zo verstandig geweest om 10 kilometer eerder de dagteller te resetten welke op 10 meter nauwkeurig aangeeft hoeveel ik gereden heb dus kon ik precies voorspellen wanneer ik de 20.000 kilometerstand zou bereiken en dus vroegtijdig afremmen. Stoppen doen we natuurlijk in de berm en niet midden op het fietspad (hoewel.... zo natuurlijk is dat niet als je ook weer 2 auto's op het fietspad tegenkomt op de terugweg van werk naar huis).
Maar mijn Fujin? Die ziet en kijkt ernaar. Die mag met mooi, warm, zonnig weer rijden terwijl hij de Versatile soms als een verzopen kat de garage binnen ziet komen of helemaal onder modder/pekel en andere zooi. Hoewel hij minder aandacht krijgt, lijkt hij nog niet echt jaloers. Bovendien heeft hij altijd gezelschap van minimaal een Hurricane of andere Versatile.

Anoniem zei

hallo Wilfred,

Gefeliciteerd met je mijlpaal. Ik had vorige week toevallig ook een mijlpaal. Met mijn sinner, taifun en de versatile heb ik de 100.000 kilometer barriere doorbroken. Ik vind het nu wel jammer dat ik nooit de kilometers met mijn gewone fiets heb bijgehouden. Maar je kunt ook niet alles hebben.

Vriendelijke groet,

tom hospes

WFvN zei

Tjonge, dat heb je dan mooi gedaan. Quest 1 heeft de 100.000 ook al gehaald. De hoeveelheid tijd voor die 100.000 met Q1 of jouw Versatile is volgens mij niet zo gek veel verschillend.

Voordat ik de 100.000 km bereik, mag ik nog wel even doorfietsen. Dan moet ik nog zo'n 10 jaar doorfietsen met de Versatile. Ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Zeker niet als ik m'n Quest in ontvangst neem, dan zullen ze de kilometers moeten delen (of mogelijk moet de Versatile dan de deur uit, maar dat is nog afwachten).

Maar goed, ik heb inmiddels al meer dan 35000 velomobielkilometers gemaakt (Allewederkilometers meegerekend dus). De 100.000 velomobielkilometers ga ik vast wel halen.

Anoniem zei

Hallo Wilfred,

Je begrijpt me verkeerd. Met de versatile heb ik nu 43000 kilometer gefietst. Echter met de drie ligfietsen samen heb ik 100000 kilometer gefietst

tom

WFvN zei

Okee. Dan nog een mooi aantal. In hoeveel jaar overigens?

Ik ben ook wat aan het tellen gegaan. Van m'n Baron heb ik geen gegevens meer hoeveel kilometer ik ermee gereden heb. Wel van m'n Fujin, Alleweder, Versatile en met de Rider en Versatile 006. Samen goed voor 40.000 kilometer in 6 jaar tijd. Goed voor een gemiddelde van 18 kilometer per dag.

Anoniem zei

Ik heb over die 100.000 kilometer elf jaar gedaan. Waarvan het grootste deel in de laatste drie jaar dat ik de versatile heb.

vr.gr. tom