woensdag 9 april 2008

Hoe hard mogen ze ook alweer?

Helemaal vergeten te vertellen. Over gisteren heb ik nog wat leuks te vertellen.

Toen ik gisteren van werk naar huis reed over de Zuiderzeestraatweg zag ik in de verte een snorfiets rijden met, naar ik meende, bekenden erop. Ik liep langzaam op ze in. Ik zag het op het moment dat ik net de afslag naar industrieterrein Hattem voorbij was terwijl de snorfiets bijna bij het Wokrestaurant was. Een forse afstand dus tussen ons.

Wie op de snorfiets zaten werd duidelijk want ze hadden pech: ze moesten wachten voor het verkeerslicht. Het verkeerslicht bleef lang genoeg op rood staan voor mij om nog bij het verkeerslicht aan te komen voordat de snorfiets vertrokken was.
Op de snorfiets zat een leerling van me en een oudleerling van school.

Toen het verkeerslicht op groen sprong kon ik met gemak voor de snorfiets met de 2 dames uitrijden. Het ding had duidelijk moeite om op gang te komen tegen de Oude IJsselbrug op. Ik had een redelijke voorsprong maar na een paar tientallen meters haalden ze me toch in. Het ding versnelde niet snel maar kon toch wel redelijk doorrijden. Goed, ik had misschien 20 of 22 km/h op de teller tegen de brug op maar de dames leken toch wat vlotter te rijden dan de toegestane 25 km/h.

Tegen de brug op leek de strijd hopeloos verloren. Ze liepen weer fors op me uit. Maarja.... eenmaal bovenop de brug wil een velomobiel ook z'n werk wel weer doen en zodra je heuveltje af gaat komt de velomobiel helemaal tot z'n recht met z'n stroomlijn. Ik stoof achter ze aan. Onder aan de Spoolderbergweg kwam ik achter ze te rijden. In verband met de bochten waar het overzicht minder is, heb ik ze niet ingehaald maar ben achter ze blijven rijden. Ook het stuk fietspad richting de IJsselallee heb ik ze niet in kunnen halen wegens tegenliggers. Maar bij de tunnel onder de IJsselallee door had ik kans. Ik kon daar even stevig versnellen terwijl de dames de vering van hun Cittaatje wilden sparen. Ik ben vervolgens voor ze uitgestoven. Mijn snelheid weet ik niet meer toen ik de tunnel weer uit was maar inlopen deden ze niet. Ik gok ergens tussen de 35 en 40 km/h.

Pas bij de verkeerslichten bij parkeerdek Emmawijk kwamen ze weer naast me te staan. 'Heeft u een beetje hard gefietst?" vraagt m'n leerling met een grijns. Ik antwoord: "Ja.... maar is ook niet eerlijk. Dat ding mag maar 25 km/h maar daar gaan jullie ver overheen!" De dames gniffelden en grijnsden er lustig op los.

Met groen licht groet ik de dames nog even en trap hem stevig aan. Omdat ik op vlak wegdek reed, kon ik gemakkelijk uitlopen.
Bij de rotonde voor de Leenbakker gingen zij rechtsaf het centrum in, ik ging rechtdoor.

Heerlijk eindje geraced dus met typische gevalletjes S.I.S. en S.V.S.

Verder heb ik vandaag maar weer eens een nieuw stel fietsschoenen 'aangebroken'. M'n oude fietsschoenen hadden bij de hakken redelijke slijtage aan de binnenkant. De SPD schoenplaatjes waren ook voor de helft weggesleten dus heb ik op de nieuwe schoenen ook maar een stel nieuwe plaatjes gezet.

Voor de statistieken: Ik maak hieruit op dat schoenplaatjes bij mij zo'n 20.000 tot 25.000 kilometer meegaan.

Geen opmerkingen: