donderdag 31 augustus 2006

Ruitje, nieuwe verlichtingsbeugel en meer

De Versatile van Marrianne had wat problemen met de bevestiging van de koplampen. Ze heeft nog het oudere type Versatile waarbij de constructie anders is dan bij de nieuwe Versatiles. De lampen zakten spontaan naar beneden, dat is niet echt handig in het donker. Bij Flevobike hebben ze een gebroken las voor me hersteld. Het betreft aluminium en dat kan ik niet lassen dus moest ik wel naar Dronten toe.

Mijn verhalen over de belevenissen met de Versatile ontgaat ook de mensen bij Flevobike niet. Johan Vrielink had gelezen over de ervaringen met het dakje in de regen. Flevobike heeft destijds aangegeven dat ze zouden werken aan een ruitje. Ik heb al met de bronzen Versatile van Flevobike gereden waar een ruitje op gemonteerd was maar dat zou niet de uiteindelijke versie worden. Vandaag heb ik van Johan een nieuw type ruitje gekregen welke ik op m'n fiets kan monteren. Dat ga ik morgen maar eens doen. Volgende week is m'n eerste werkweek weer na de vakantie dus maak ik dan weer flink wat kilometers om het ruitje te kunnen testen.

In Dronten heb ik direct nog een stel Big Apples 50-406 gehaald voor onze kinderkar. De bandjes die er standaard onder zitten zijn op zich best goed maar niet de snelste. Vandaar dat ik er wat vlottere banden voor gekocht heb.

Bij Tempelman heb ik wat van die zwarte kit gevraagd om een kleine beschadiging aan de behuizing van de koplampen te repareren (geen probleem van de Versatile maar gewoon niet voorzichtig genoeg te werk gegaan bij het verwijderen van de oude knipperlichten). Gerrit was bezig met een nieuwe Versatile. Hij liet me vol trots een zéér mooi gefreesd stukje aluminium zien. Het betrof een lamphouder voor de Luxeon koplampen. Ik had geen fototoestel bij me en kan dus ook geen foto's tonen. Maar ik vond het er mooi uit zien.

Thuis aangekomen ben ik aan het klussen gegaan.
Allereerst heb ik de oude 47-406 bandjes van de kinderkar gehaald en de nieuwe 50-406 Big Apples gemonteerd. Toen ik de wielen weer onder de kar zette, bleek dat de BA's toch wel flink wat groter zijn. Hoewel ik 6mm speling had tussen de oude bandjes en de 'rem' van de kar, zaten de dikkere BA's direct tegen de rem aan. Ik heb daarom de rem wat aangepast. Dat houdt in dat ik gewoon lekker met de Dremel aan de gang ben gegaan.
Vervolgens heb ik de verlichtingsbeugel in de Versatile van Marrianne weer gemonteerd.
Tot slot heb ik de beschadigde plek bij de knipperlichten in mijn Versatile aangepakt. Ik heb wat kit en een stukje ABS er tegenaan geplakt zodat het weer wat steviger is.

Morgen ga ik dus met het ruitje aan de gang. Ik denk dat ik eerst de boel met klittenband ga monteren. Ik kan dan een stuk gemakkelijker spelen met de positie van het ruitje. Eens zien wat de beste plek is.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Wilfred,

Kun je ook een foto laten zien van je nieuwe ruitje. Ik ben erg benieuwd. Ik krijg mijn dakje eind september. Dan wordt hij geplaatst tegelijk met het aanpassen van de achterbrug.

Vriendelijke groet, Tom Hospes

WFvN zei

Hoi Tom,

Ik heb een nieuw item op m'n weblog gemaakt met daarin 4 foto's van het ruitje.

Maar ik ben even benieuwd, wat gaat er met je achterbrug gebeuren?

Anoniem zei

Hallo Wilfred,

Er zit speling op de achterbrug. Dit hebben ze al een keer geprobeerd om aan tepassen maar dat is niet gelukt. De constructie hield het niet. Nu hebben ze weer iets anders bedacht. Deze constructie is inmiddels op Bob zijn versatile gezet en dat lijkt zeer goed te zijn. We wachten af. Groeten Tom