zaterdag 21 januari 2006

"Excuse me... Excuse me!"

Vandaag was ik bij de fietsenmaker om een paar nieuwe noppen voor onder m'n fietsschoenen te halen. Toen ik buiten kwam zag ik iets wat ik wel vaker zie: mensen met fototoestellen (om de één of andere reden is Zwolle een stad waar buitenlandse toeristen naartoe komen).

Ik loop naar m'n Versatile, keer hem om met de neus in de andere richting (die tilbeugel is echt handig; ik gebruik hem véééél; ik geef een aantal Questrijders en Allewederrijders groot gelijk dat ze ook een handvat (oid) aan de staart van hun fiets gemaakt hebben). Vervolgens stap ik in en wil wegrijden. Ineens hoor ik achter me vragend: "Excuse me" en nogmaals maar nu iets meer gehaast in de stem: "Excuse me!" Ik kijk links achter me en zie daar een leuke blondine staan met fototoestel. Ze vraagt me: "Can I take a picture?" Wat mij betreft geen probleem en antwoord: "Yes you can." Ze schiet de foto en bedankt me.

Voor Nederlanders is de velomobiel nog niet echt bekend maar buitenlanders lijken helemaal onbekend te zijn met het concept.

2 opmerkingen:

Hans zei

Heb je niet gevraagd of ze je de foto wilde e-mailen ? Zoveel foto's zal je niet hebben van jezelf in je fiets.

WFvN zei

Hm.... nee, niet gevraagd. Maar met oliebollentochten zijn vaak foto's zat waar ik soms fraaie foto's van kan halen. Ik heb bijvoorbeeld van 2 jaar geleden een mooie foto van mezelf in de Alleweder; geschoten door (ik meen) Arjan Vrielink. Geschoten vanuit een Versatile via de spiegel; heel mooi plaatje :)