woensdag 20 februari 2008

Koude en Nieuwe afkorting: TVS

Op de heenweg naar het werk zie ik tegenwoordig vaker een man rijden die ook in/door mijn woonwijk rijdt en dezelfde route fietst als ik. Pas een kilometer voor het einde van mijn rit slaat hij af waar ik rechtdoor ga.
Deze man rijdt op een 'gewone' sportfiets; verder geen racegeval ofzo. De man heeft een beregoede conditie. Ik ben wel wat sneller dan hem maar niet beduidend veel. Op het vlakke ben ik sneller maar zodra het heuvelop wordt (en dat is op mijn route 3x sterk en 1x vals plat) is de man beduidend sneller dan ik. Dat betekent dus regelmatig voor mij inhalen op het vlakke en ingehaald worden heuvelop. Pas als ik de helft van m'n route gehad heb en dus net over de oude IJsselbrug ben, kan ik hem weer inhalen en hem achter me laten maar hem volledig verliezen uit m'n spiegels lukt niet.
Hier zal vast een afkorting voor zijn maar dat wordt wel een heel complex gedoetje; BISen BVS (B staat voor bukfietser)

Vanmorgen ben ik door m'n vrouw met de auto opgepikt van het werk. We moesten vandaag in Ede zijn. Omdat we niet wisten hoe laat we terug zouden zijn, heb ik de fiets in het trappenhuis van school geplaatst. Het plan was om morgen met haar Versatile naar het werk te fietsen met de Cyclone erachter en dan met een Versatile-Versatile-sleepdienst naar huis te fietsen. Maar we waren eerder terug dan verwacht. Daarom zijn we langs school gereden om te zien of het gebouw nog open was. Dat was het geval dus heb ik m'n Versatile gewoon lekker naar huis gefietst.

Wat direct opviel was dat m'n Versatile beduidend lichter fietste dan vanmorgen. Al snel viel het kwartje: de fiets had bijna 5 uur lekker staan opwarmen in het gebouw. Alle vetten, oliƫn en andere smeermidden en de banden waren daardoor in betere 'conditie' dan als de handel koud is.

Ik had het in de planning om het rustig aan te doen want ik had geen 'fiets'shirt aan. Maar helaas..... ik reed met een gangetje van 30 km/h (mede dankzij de warmte van het trappenhuis) over het fietspad. Langzaam naderde een tractor mij vanachteren op de rijbaan. Toen hij naast me reed ben ik wat harder gaan fietsen. Bij 33,5 km/h reden we even hard. Bij 35 km/h op de teller liep ik uit. Een eindje verderop werd het fietspad minder door niet echt geweldig liggende tegels. M'n snelheid liep daarom behoorlijk achteruit en liep de tractor weer op mij in. Maar dat was van korte duur want even later reed ik weer op asfalt. Helaas had ik iets teveel kruit verschoten want 35 km/h lukte niet meer maar zijn snelheid bijbenen lukte nog wel. Dat ging door tot ik bij de afslag naar Netelhorst was; daar sloeg de tractor af.
Maar goed, akuut gevalletje TVS heeft me dus een bezweet shirt opgeleverd.

Wel leuk trouwens, m'n vrouw is iets eerder van het werk vertrokken dan ik. Ik moest m'n fiets nog het gebouw uitzeulen. Ook heb ik nog even met een collega gekletst. Toen ik thuis kwam gaf m'n vrouw aan net thuis te zijn. Het enige wat ze gedaan had was de auto uitgepakt en was bezig een trui aan te trekken. Wellicht dat we even snel waren geweest als we gelijk waren vertrokken.

Geen opmerkingen: